Cvetanović najavljuje početak rekonstukcije stadiona u Leskovcu, ali ne precizira datum

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2020, 16:16

Cvetanović najavljuje početak rekonstukcije stadiona u Leskovcu, ali ne precizira datum

Početak rekonstrukcije stadiona leskovačke Dubočice nekoliko puta su najavljivali predsednik Srbije i čelnici FSS-a i Sportskog saveza Srbije, a njima se danas pridružio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Kao i ranije, i dalje se ne precizira tačan datum početka radova, kao ni rok za izgradnju, a opet se pominje da će u njegovu rekonstrukciju biti uloženo preko 20 miliona evra.

U moderan stadion sa 8.000 sedećih mesta i parking prostor, od novca svih građana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preko Kancelarije za javna ulaganja biće uloženo preko 2,4 milijardi dinara za prvu fazu radova, dok je nepoznato odakle će biti nabavljen novac za drugu i treću fazu.

Rekonstrukciju stadiona leskovačke Dubočice predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljivao je nekoliko puta, isto su obećavali i iz Fudbalskog saveza Srbije za kraj 2019. godine, a sada je realizacija tog projekta nešto bliža - leskovački odbornici su zbog radova na stadionu na današnjoj sednici usvojili izmene i dopunu plana nabavki.

Gradonačelnik Goran Cvetanović rekao je na sednici Skupštine da će Leskovac biti prvi od tri grada, pored Zaječara i Loznice, u kome će se krenuti sa izgradnjom modernog stadiona. 2,4 milijardi dinara iz budžeta republike; foto: Grad Leskovac

Nakon izgradnje samog stadiona sa parkingom, što je prva faza, druga faza podrazumevaće izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona. Biće i treća faza u okviru koje će se sprovesti izgradnja sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane objekta stadiona. I kao i većina Leskovčana srećan sam što će država preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u stadion Dubočica uložiti 2,4 milijarde dinara. Ovo je novac koji će biti odvojen za prvu fazu, dok početak druge i treće zavisi od priliva finansijskih sredstava - rekao je Cvetanović.

Stadion će zauzimati preko 10.000 metara kvadratnih i imaće preko 8.000 sedišta i time će Leskovac, kako objašnjava gradoonačelnik, zvanično postati epicentar sportskih dešavanja, a jedna od prve tri utakmice reprezentacije će se održati u ovom gradu.

Na mestu trošnih svlačionica i starih tribina, nalaziće se jedan od najmodernijih stadiona. Stadion će biti izgrađen po međunarodnim, UEFA standardima, pokrivren najmodernijim reflektorima. U kompleksu je ukupno predviđeno 198 parking mesta, i to 128 regularnih, 32 mesta za osobe sa invaliditetom, 38 mesta u zoni za utakmice sa TV prenosom, 38 pomoćnih parking mesta, 2 za autobuse - istakao je gradonačelnik.

U Srbiji će se graditi šest stadiona, jedan od njih i u Vranju, kao i u Subotici, Zaječaru, Loznici i Kraljevu.

Početak radova na stadionu u Leskovcu bio je planiran za proleće ove godine, a to se ipak nije desilo.

Koji je novi rok za početak radova, Cvetanović ne otkriva.

Podsetimo, kompletan stadion bi, pored Vranja i Leskovca, trebalo da dobije i Niš, a novac za to je, prema ranijim najavama predsednika Vučića, već izdvojen.

Da će Leskovčani dobiti stadion ranije je potvrdio i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek jer, kako je rekao, sve što Vučić obeća, biva ispunjeno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.