Cvetanović najavio plaćanje sterilizacije vlasničkih pasa u Leskovcu iz budžeta

Izvor: JužneVesti.com, 17.Nov.2023, 14:30

Cvetanović najavio plaćanje sterilizacije vlasničkih pasa u Leskovcu iz budžeta

Svi zainteresovani vlasnici pasa u Leskovcu od naredne godine moći će da sterilišu svoje kućne ljubimce novcem iz budžeta Grada, najavio je predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović prilikom obilaska azila za pse u Željkovcu.

Problem napuštenih pasa ne zaobilazi ni Leskovac, a osim njihovog zbrinjavanja u dva azila koji postoje u tom gradu, Cvetanović najavljuje i plaćanje sterilizacije vlasničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << psa, kako štenci, što je čest slučaj, ne bi završlli na ulici.

Psi lutalice se nalaze na ulicama mnogih svetskih gradova i to je problem koji zahteva delovanje sa više aspekata. Pored prihvatilišta potrebno je da vlasnici budu odgovorniji, da ne ostavljaju svoje ljubimce na ulici, da ih sterilišu ukoliko se ne bave uzgojem i brinu o svojim najboljim prijateljima. Od naredne godine, pored pasa koji budu zbrinuti od strane JKP Komunalca i koji budu sterilisani, čipovani i vakcinisani, iz budžeta Grada će svim zaintersovanim vlasnicima biti omogućeno da obave sterilizaciju o trošku grada - rekao je Cvetanović.

On je posetio azil za pse u Željkovcu, koji je otvoren 2016. godine i najavio povećanje kapaciteta sa 150 na 250 mesta, za šta će biti utrošeno 8,4 miliona dinara.

Na zapadu se drugačije sprovodi briga o psima, samo registrovane odgajivačnice mogu da se bave razmnožavanjem i prodajom. I to bi trebalo urediti i kod nas. Ovde imamo zbrinute rasne pse koji su napušteni, vodimo brigu, ali i dalje postoji problem, zato proširujemo kapacitete i nastavljamo ulaganja - rekao je Cvetanović.

Ukupan broj pasa koji su trenutno zbrinuti u oba prihvatilišta je 350, a Vladimir Sinadinović, direktor JKP Komunalac, pod čijom nadležnožću je rad azila, kaže da se psi udomljavaju svakodnevno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.