Izvor: JUGpress.com, 27.Jul.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: U Naselju Dubočica uradjeno sve po zakonu

LESKOVAC

Posle susreta sa zaštitnikom gradjana Zoranom Pašalićem gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je komentarisao proteste stanara zgrada u naselju “Dubočica” koji se protive izgradnji novih zgrada u parku izmedju već postojećih.

Stanari zgrada u naselju “Dubočica” se nisu obraćali zaštitniku gradjana, saznaje JUGpress.

“Urađeno je sve po zakonu još 2016. godine, bilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mesec dana javna rasprava o tome i svako je po zakonu mogao da dobije odgovor na postavljeno pitanje. Lako je biti posmatrač, lako je biti na tribini i kritikovati, što neosporim da je nečije pravo. S jedne strane imamo investitora koji može da kaže da Leskovac ima sertifikat, ali nije pogodno okruženje za investiranje i da krene ka nekom drugom gradu. Investitor je uložio novac na licitaciji koja je javna, kupio zemljište gde je mogao svako da se javi, napravio plan, nabavio novac, sklopio ugovor sa izvođačem radova i niko ne gleda tu stranu medalje. Pri tome sam jasno i glasno rekao da dok smo mi odgovorni, a to će biti mart ili april ili dok se ne formira nova lokalna samouprava posle redovnih lokalnih izbora, preuzimamo odgovornost i neće biti izgradnje. Pri tome nisu dve zgrade i nisu tačne informacije da će biti podzemne garaže, da je tu jezero ispod, da mogu postojeće zgrade da padnu, da cena kvadratnog metra pada, jer gde god se zida tu cena kvadratnog mesta raste. 2020. izrađuje potpuno novi PGR te da će, ukoliko građani ponovo daju odgovornost za upravljanje gradom mom timu, sesti i pričati o tome šta će biti. Sada je stanje potpuno sigurno da neće biti izgradnje u ovom periodu u narednih godinu dana,“ rekao ej Cvetanović a mi prenosimo njegovu izjavu u celini.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.