Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Predsednik Vučić obećao podršku za Rukometni klub

LESKOVAC

U svečanoj sali grada Leskovca priređen je prijem rukometaša i članova rukovodstva Rukometnog kluba „Dubočica 54“ koji se plasirao u najviši takmičarski rang, u Super „A“ ligu. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitajući na ogromnom uspehu podsetio je da se nakon 19 godina vraća stara slava i Leskovac ponovo postaje grad rukometa.

„Zahvaljujući velikom uspehu rukometnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kluba „Dubočica“ imaćemo predstavnika u elitnom takmičenju, dok će naš grad biti domaćin velikim imenima rukometa poput Zvezde, Partizana, Metaloplastike i drugih. Hvala i rukometašima kojima Leskovac nije rodni grad, ali koji su se borili za uspeh i pobedu kao da jeste. Svi ovi uspešni mladi sportisti odlični su promoteri našeg grada, ali što je još važnije, oni su najbolji uzor na koji treba da se ugledaju mladi naraštaji i tako doprinesu stvaranju zdravijeg i boljeg društva.“

Gradonačelnik Cvetanović je dodao da je imao priliku da razgovora sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem nakon otvaranja „Koridora 10“.

„Predsednik Aleksandar Vučić me je zvao tačno u 24:12 i pričali smo o impresijama o svemu što je bilo. Ja sam imao slobodu i da se u ime svih vas pohvalim, da kažem da ste ušli u Super „A“ ligu, on je bio presrećan, jer svi znamo koliko voli sport i obećao je podršku. Šta to znači, videćemo.“

Miodrag Stojković, predsednik rukometnog kluba „Dubočica“, zahvaljujući na čestitkama i podršci rekao je da je pre četiri godine, kada je ova grupa ljudi preuzela rukovođenje klubom, prvi cilj bio konsolidacija.

„Klub je u to vreme bio prezadužen. Uspeli smo da vratimo sva dugovanja iz prethodnog perioda, da zadržimo veći broj domaćih igrača, formirali smo Dubočicu 2 i 3, i to uz veliku pomoć i podršku i odličnu saradnju sa RK „Meteor“ iz Leskovca, odakle su ponikli svi domaći igraći u poslednjih 18 godina. Kada je klub postao potpuno likvidan naredni cilj koji smo postavili ispred sebe bio je ovaj cilj koji smo danas ostvarili,  da posle 19 godina RK „Dubočica“ opet bude u najvišem rangu takmičenja.“

RK „Dubočica“ je zabeležio 20 pobeda, uz po jedan poraz i nerešenu utakmicu. Isti skor ima je i direktni konkurent, RK „Radnički“ iz Kragujevca. Plasman u viši rang odlučio je bolji međusobni skor.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.