Izvor: JUGpress.com, 04.Dec.2021, 13:37

Cvetanović: Pravo svakog građanina je da protestvuje, ali ne i da blokira puteve

LESKOVAC

Komentarišući najave blokiranja puteva u znak protesta, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da se 25 godina bavi politikom i da je za to vreme bio pola vremena u opoziciji ili kao osoba koja je preuzela odgovornost sa svojim zimom da građani imaju bolji i kvalitetniji život.

„Za tih 25 godina ni ja niti iko iz mog tima nismo predložili, a kamoli realizovali blokadu puteva. Svako ima pravo da iskaže svoju volju, svoj stav, nezadovoljstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << građansku neposlušnost, ali niko nema pravo da po Ustavu narušava tuđi integritet. Po zakonu je zabranjena blokada auto-puteva, to su međunarodni putevi, tu je zakon jasan, niko ne sme da pravi blokadu tih puteva, kao i reginalnih puteva. Pozivam one koji to hoće da rade da razmisle o majkama sa decom, o vatrogasnim službama, hitne slučajeve gde neko ide na operaciju ili porođaj, ili gde god da je krenuo njemu je po Ustavu zagarantovano kretanje i sloboda u tom pravcu. Dok šetnjom, okupljanjima, govorom iskazuju svoje nezadovoljstvo, to je potpuno opravdano i logično jer ne možemo svi da imamo iste stavove i isto mislimo, i uvek može da bude bolje. Nama koji smo na poziciji to odgovara, jer nas usmerava da budemo bolji i kvalitetniji, da neke stvari ispravimo. Recimo, neke predloge za budžet grada smo već realizovali. Opet, zvao me je Joca, vlasnik „Spina“, koji mi kaže da je Rangelov pisao kako je u prodavnici „Spina“ pričao sa prodavačicom i kako je ona pozivala ljude… Joca mi kaže da on niti je bio, niti je komunicirao i hteo da ga zove da mu kaže da je dosta laži i prevare… Nisam hteo da se mešam u to, rekao sam da istina uvek ispliva na površinu, a da ljudi najčešće zloupotrebljavaju druge osobe, koje su najčešće nn osobe, kozmetičarke, frizerke, prodavačice… Dakle, bunt, neposlušnost, borba za bolje sutra, da se reše problemi je potpuno opravdana, ali blokada puteva nije opravda. Ali, svako neka radi svoj posao, a građani najbolje vide ko radi u njihovom interesu.“

Cvetanović je rekao i da su organizatori protesta „politički akteri koji su vreme njihove odgovornosti bili na najnižim granicama odgovornosti u njihovim partijama. Maksimalno su bili predsednici nekih Upravnih odbora, ali ne onih koji imaju neki veći značaj kao što su „Direkcija“ ili „Vodovod“, gde možete da pomognete građanima. Partije su se potpuno razbile, od jedne Demokratske stranke nastalo je 20 frakcija, svako pokušava da bude gazda u svom selu, što je njihovo legitimno pravo, ali oni tu pokazuju samoljubivost, da ih ne interesuju interesi građana… U Leskovcu je od 5. oktobra pa dok mi nismo preuzeli odgovornost bilo četiri predsednika opštine iz njihovih redova, gde su mogli da pokažu svoje znanje i umeće, a nisu izgradili ni jedan kapitalni objekat.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.