Cvetanović: Najteže je sresti onog ko ostane bez posla u lokalnoj samoupravi

Izvor: juGmedia, 09.Jan.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetanović: Najteže je sresti onog ko ostane bez posla u lokalnoj samoupravi

Gašenje Centra za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“ je bilo neminovnost, a sve činovnike koji ne budu radili marljivo i predano može da snađe ista sudbina, poručio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je priznao da se ne brine mnogo za budućnost radnika koji iz te ustanove ostaju bez posla jer, kako je kazao, njima su vrata itekako otvorena u privatnom sektoru.

Najteže je sresti nekoga ko ostaje bez posla. Ali >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ta institucija, da vas pitam, šta su radili osim što su davali neke diplome? Imali su neku manifestaciju: najlepša bašta, gastronomske manifestacijei  ništa više. Pritom, svi oni sada poseduju neke velike diplome, svi su magistri, doktori nauka… Smatram da je svako ko je doktor nauka itekako dobrodošao u firmama naših privrednika, gde mogu svoje znanje da primene“, poručio je prvi čovek Leskovca.

On je dodao da je smanjenje broja činovnika u javnom sektoru neminovnost i podsetio da se uveliko radi na tome, ali i na uštedama.

Smanjili smo i mojim pomoćnicima plate. Bile su 70.000, a sada najviše 40.000 dinara. Smanjili smo i nekadašnjim načelnicima uprava, sada šefovima službi za po 17.000. To je ušteda od 2 miliona dinara na godišnejm nivou“, objasnio je Cvetanović.

On je podsetio da je, prvo što je uradio kao gradonačelnik Leskovca, smanjio sebi platu za 10 posto.

Bivši gradonačelnik je imao 124.000 dinara platu, a ja 94.000 dinara“, dodao je.

On je zaključio da će sve one, koji čekaju samo dan da prime platu iz gradskog budžeta, a ne rade ništa, ubuduće da košta radnog mesta.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.