Izvor: JUGpress.com, 13.Jan.2020, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaoci pitaju, mi proveravamo: Donje Trnjane planirano za kanalizaciju, za vodu na čekanju

LESKOVAC

Živimo u 21 veku a Donje Trnjane nema gradsku vodu I kanalizaciju iako s enalazi pored Leskovca, piše čitateljka JUGpressa i pita da li će se to, i kada, reštit.

Odgovor smo zatražili u leskovačkom Vodovodu.

I suština jeste u tome da je ovo selo planirano za izgradnju kanalizacione mreže ali ne i za vodovodnu mrežu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

“U okviru investicije koju vodi grad, a koja se odnosi na proširenje kanalizacione mreže preko ORIO programa holandske vlade, dostavljamo informaciju da je naselje Donje Trnjane obuhvaćeno ovim projektom. U skladu sa tim, meštani ovog naselja će dobiti mogućnost da se priključe na kanalizacionu mrežu sredinom 2021. godine, što predstavlja veliki potencijal za ovaj kraj i zaštitu životne sredine. Ovom prilikom obaveštavamo građane, da prema Zakonu o ozakonjenju samo objekti koji imaju građevnisku dozvolu ili kompletno završen proces legalizacije, stiču pravo na priključenje. Saglasno tome, neophodno je na vreme pripremiti svu potrebnu dokumentaciju u vezi rešavanja imovinko-pravnog statusa nad objektima koji se priključuju.

Kapitalne investicije koje se odnose na izgradnju nedostajuće infrastrukture (vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnice i sl.) rešava grad preko organa gradske uprave koji se bave komunalno stembenim poslovima, saobraćajem i instrafstrukturom. Vodovod je u prethodnom periodu podigao kredit preko nemačke kfv banke, koji otplaćuje sve do 2026. godine, za rekonstrukciju mreže i smanjenje gubitaka vode u sistemu, te finansisjki iscrpljen nije u mogućnosti da ulaže u novu infrastrukturu”, navodi s eu odgovoru Vodovoda koji u celini prenosimo..

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Čitaoci pitaju: Ispred zgrade curi voda, u Vodovodu kažu da otklanjanje kvara mora da plate sami stanari

Izvor: JUGpress.com, 14.Jan.2020, 18:21

LESKOVAC..Stanari zgarde u ulici Ilije Strele, ispred koje je prsla vodovodna cev, moraće sami da plate popravku ...I ne samo to, moraće da plate i račune za vodu koja curi već duže vreme, suština je odgovora na pitanje naše čitateljke...Sve ovo zbog odluke grada Leskovca da tako mora da se postupaju,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.