Izvor: JUGpress.com, 17.Feb.2020, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaoci pitaju: Kada će biti završena izgradnja kanalizacije u Turekovcu

LESKOVAC

Čitaoci JUGpressa pitaju kada će biti završena kanalizaciona mrežau Turekovcu.

Potražili smo odgovore.

Iz leskovačkog Vodovoda nam je stigao odgovor da su oni svoj deo posla, po ranijem ugovoru, završili.

Čitaoci pitaju: Kada će biti završena kanalizaciona mreža u Turekovcu, nadležni ne odgovaraju

Iz Odeljenja za komunalno stambene poslove grada Leskovca nam >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je, posle više dana, stigao sledeći odgovor:

” Vaše pitanje je prosledjeno JP Urbanizam i izgradnja

Leskovac.

Za sve detalje vezano za upravljanje – rukovodjenje investicijama mozete

se obratiti JP Urbanizam i izgradnja Leskovac, obzirom da je navedeno

preduzece osnovano da rukovodi-upravlja investicijama, na osnovu cl.3

Odluke o odredjivanju komunalnih delatnosti i delatnosti od opsteg

interesa na teritoriji grada Leskovca (“Sl.glasnik grada Leskovca

br.50/2016) od 10.12.2016.godine”.

Stigao je i odgovor iz JP Urbanizam i izgradnja Leskovac .

“Radovi na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u Turekovcu – primarni vod, na osnovu Ugovora sklopljenog između JP „Direkcija za urbanizam i izgradnja“ Leskovac i JKP „Vodovod“ Leskovac su započeti 2012. godine a završeni su 2015. godine.

Radovi su se izvodili na osnovu Glavnog projekta izgradnje kanalizacione mreže i na osnovu Rešenja o građevinskoj dozvoli.

Dužina kanalizacine mreže predviđene ugovorom je 3295metara a izvedeno je 3156,50 metara.

2019. godine, grad Leskovac je pribavio Rešenje o odobrenju radova i počeli su radovi na dogradnji 150 metara kanalizacione mreže, zapadno od nožice nasipa Hisarskog kanala, i na podbušenju trupa državnog puta IIA reda broj 226 Prokuplje – Bojnik – Leskovac, radi priključenja na gradski sistem kanalizacije. Prilikom podbušenja trupa puta, zbog peskovitog sastava terena, došlo je do obrušavanje terena.

Zbog takvih uslova na terenu i nemogućnosti izvođenja radova, zatraženo je od JP „Putevi Srbije“, koji su nadležni za ovaj put, davanje saglasnosti za raskopavanje trupa puta. Uz mišljenje nadzornog organa na održavanju i zaštiti državnih puteva, izdato je novo Rešenje o ispunjenosti izdatih uslova Investitoru – grad Leskovac.

Urađen je projekat privremene saobraćajne signalizacije po novom rešenju i prosleđen je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za donošenje rešenja.

Za Turekovac ukupna dužina kanalizacione mreže predviđena Glavnim projektom je 10650 metara. Ostatak kanalizacione mreže u Turekovcu, izuzimajući izvedenu mrežu, je predmet izgradnje u okviru faze implementacije ORIO projekta”, navodi se u odgovoru JP Urbanizam i izgradnja Leskovac .

Regionalna informativna agencija JUGpress poziva građane i građanke da nam šalju fotografije, tekstove i video snimke vezane za komunalne i druge probleme u svom komšiluku, ulici, naselju, selu, gradu ili opštini .

Vaše priloge objavićemo na sajtu JUGpressa i tako probleme učiniti vidljivim.

Vidljivost doprinosi i njihovom rešavanju.

Pozivamo vas i da nam šaljete pitanja ili dileme koje želite da iznesete pred predstavnike nadležnih organa, odnose se na probleme i pojave u vašem okruženju, a niste u mogućnosti da to direktno učinite.

Naši novinari će potražiti odgovore za vas i objaviti ih kao medijske priloge.

Mejl adresa redakcijajugpress1@gmail.com

viber 063/8549104

fejsbuk: JUGpress

tviter : JUGpress

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.