Izvor: JUGpress.com, 10.Maj.2021, 10:07

Čitaoci javljaju, novi vlasnici tvrde: Ne sečemo topole kod Presečanskog jezera al planiramo seču niskog rastinja

LESKOVAC

Ne sečemo topole i nismo tražili dozvolu, odgovorio je na naše pitanje, a na osnovu poruka čitalaca, da li “Fungo jug” namerava da seče topole, koje su, zapravo, zaštitna zone, oko Presečanskog jezera i da li su tražili dozvolu nadležnih za to.

Dobili smo i pretnju da će “ubuduće sa vama razgovarati moj advokat ako nastavite ovako da pišete”.

Pitanja smo poslali na zvanični >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mejl Fungo juga a odgovoreno nam je sa mejla Porečje Vučje DOO.

Pitali smo sledeće

1. Da li j tačno da planirate da sećete topole ispod Presecanskog jezera?

2. Od koga ste tražili/dobili dozvolu za to?

3. Čijj je vlasništvo Presečansko jezero i zaštitni pojas, u koji spadaju i topole, oko njega?

4.Da li ste tražili procenu uticaja na bezbednost jezera , sela Presečine i, dalje, Velikog Trnjana, Rudara i Leskovca ako posečete topole koje i štite od izlivanja vode?

Odgovori su sledeći:

Poštovana,

vezano za Vaša pitanja dajem vam konkretne odgovore.

1. Ne planiramo seču topola oko jezera

2.Nismo tražili dozvolu

3. Mikro Akumulacija – to jest jezero u Presečini je vlasništvo preduzeća Porečje doo.

4.Nismo tražili  jer nismo planirali.

Naime do informacije to jest u ovom slučaju dezinformacije je došlo jer planiramo uređenje jezera,  čišćenje niskog rastinja oko jezera, uredjenje prilaza jezeru, poribljavanje jezera, razvoj sportskog turizma i turizma na mikroakumulaciji koja ni na koji način nece ugroziti Presečinu i okolinu vec ce naprotiv pomoci razvoju kraja.

Ono sto je nase saznanje je da je mnogo Topola oko jezera ranije posečeno od strane N.N. lica još u vreme kada je preduzece bilo u stečaju.

Bice mi zadovoljstvo da u prilogu posaljem nekoliko fotografija koje govore o lepoti kraja i jezera.

 Srdačan pozdrav

Bratislav Jovanović Porečje d.o.o.”

Srdačan pozdrav se jutros, posle objavljivanja poruka naših čitalaca, pretvorio u pretnju, ili, kako gospodin reče, upozorenje da će “sa vama razgovarati moj advokat ako nastavite ovako da pišete”.

Naravno, JUGpress je dodatno motivisan da vrlo pažljivo prati to nameravano uredjenje oko Presečanskog jezera , postupanje nadležnih i uticaj vega toga na bezbednost meštana u Presečini, Velikom Trnjanu, Rudaru i Leskovcu.

A, da objavljujemo i fotografije koje nam je Bratislav Jovanović izvoleo poslati.

Čitaoci javljaju: Fungo jug namerava da seče topole pored brane na Presečanskom jezeru

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.