Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2021, 15:12

Čitaoci javljaju: U Narodni muzej stigle dve presude Apelacionog suda, direktorka nezakonito menjala sistematizacije i radna mesta

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da su u Narodni muzej u Leskovcu stigle dve presude Apelacionog suda kojima su potvrdjenje provostepene presude da je direktorka Mira Ninošević nezakonito donosila nove sistematizacije zaposlenih i menjala im radna mesta .

Na taj način ove dve presude su postale pravosnažne.

Ukupni sudski troškovi, koje će muzej morati da plati za ove dve presude su nešto više od 270.000 dinara, pišu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nam čitaoci.

Ovo je iznos samo sudskih troškova, nezakonite odluke o promeni sistematizacija samo za ove dve zaposlene osobe koštaće Narodni muzej mnogo više jer će tek morati da plati razliku u umanjenju plata i kamatu na nju.

Procena je da taj trošak može da iznosi i više od milion dinara, pišu naši čitaoci .

Navode i da, bez obzira na dve pravosnažne presude Narodni muzej i dalje radi po staroj .protivzakonitoj sistematizaciji, bez obzira na izgubljene tužbe i oštećene radnike.

Direktorki Miri Ninošević krajem 2021. godine ističe direktorski mandat, nakon pet godina rukovođenja Narodnim muzejem na čijem je čelu bila jednu godinu u v.d. stanju i četiri kao direktorka.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je, bez obzira na brojne tužbe , neke su rezultirale i presudama, zbog kojih muzej mora da plaća sudske troškove i nanetu štetu zaposlenima, pun hvale na njen rad.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čitaoci javljaju: Skener u leskovačkoj bolnici opet ne radi

Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2021

LESKOVAC..Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da skener u leskovačkoj bolnici opet ne radi...Pišu nam da su jutros zvali i da im je rečeno da skener ne radi...Neki od čitalaca nam pišu i da su imali zakazano snimanje skenerom za danas i da im je jutros javljeno da ne dolaze...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.