Izvor: JUGpress.com, 14.Jul.2023, 09:17

Čitaoci javljaju: Put do manastira u Golemoj Njivi rizičan zbog granja koje niko ne održava

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije u pismu ukazuju na problem dolaska do manastira u Golemoj Njivi zbog uraslog drveća koje, tvrde, niko ne održava.

Kažu da se obilazak ovih svetinja u okolini Leskovca pretvorilo u pravi podvig koji može biti i opasan po život zbog neodržavanja puta.

Sa druge strane, iz budžeta grada Leskovca će u ovoj godini, prema nedavnom rebalansu budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << , biti izdvojeno 45 miliona dinara za verski turizam.

Novac za ove namene se svake godine izdvaja iz budžeta grada.

Naši čitaoci pak pišu da je pre nekoliko nedelja čovek koji je došao iz Nemačke i želeo da poseti manastir u Golemoj Njivi, ogrebao auto na putu do tamo a šteta mu je procenjena na na par hiljada evra.

Naši čitaoci svedoče i da su neki od njih bili nedavno u životnoj oapsnosti zbog granja koje onemogućavaju vidljivost na krivini na putu do manastira.

“Zamalo da nas odnese auto koji je tuda jurio jer je strmo, a u krivini se nista ne vidi. Put je toliko uzan na mestu gde kreće uspon, da se dva auta ne mogu mimoići na njemu. Asfalt je širok i dobar ali granje je i do jednog metra na kolovozu. Put od prvog do drugog manastira je toliko zarastao, a monasi pričaju da nije ni čiscen u poslednej dve godine i da se put održava samo do donjeg manastira.

“Sve u svemu jedna velika tuga, tuga našeg naroda. Pa zar je ovo taj naš napredak, da nam puteve do najvećih svetinja prekrije korov? Da nam odlazak u manastir predstavlja traumu, strah i nanese štetu? Zar je to taj razvoj sela, turizma i kulture? Svake godine silni novci se dobiju za turizam, razvoj sela, kulturu… a put do najveće svetinje nam zarastao u korov. A ono što je najvažnije je da su životi ljudi ugroženi jer je put apsolutno nebezbedan i opasan.

Ovo je jedna velika sramota i poniženje svih ljudi, a pogotovu vernika”, pišu naši čitaoci .

Kažu da su ovo već prijavljivali ali da prijave niko ne rešava.

Poslali su nam i fotografije. (kraj) ČJ/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.