Izvor: JUGpress.com, 07.Mar.2024, 21:36

Čitaoci javljaju: Posle pisanja JUGpressa počeli i radovi na Bojničkom putu

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da su, sem znakova o zabrani kretanja i radovima na putu, stvarno počeli i radovi na Bojničkom putu, četiri meseca pošto je svečano obeležen njihov početak koji je, zapravo, počeo mesec dana pre toga.

JUGpress će svakako, i uz pomoć naših čitalaca, pratiti šta se dešava sa ovim radovima.

Radovi na rekonstrukciji Bojničkog puta su svečano obeleženi 4. novembra, baš u predizbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kampanji.

“Radovi se trenutno intenzivno izvode na tri dela, selo Đinđuša, kod Tri šešira i na ovoj lokaciji. Ova investicija vredna je oko 183 miliona dinara, oko 1600 metara kada krenete od Tri šešira do pumpe i biće izgrađena kružna raskrsnica kod Tri šešira”, rekao je sadašnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Pokušaćemo da intenziviramo radove imajući u vidu da nas očekuje zimski period”, rekao je državni sekretar u Ministarstvu građevine Dragan Stevanović.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam je rekao da će „Izvođač radova Trejs Srbija izvršiti izgradnju kružne raskrsnice kod Tri šešira, biće kompletno rekonstruisana i ulica Rade Žunić, imaćemo izgradnju kanalizacije, pošto je vodovodna mreža rekonstruisana. Biće proširen kolovoz sa 6 na 7 metara i imaćemo obostrane pešačke i biciklističke površine. Radovi su i na deonici od Leskovca do centra Gornjeg Stopanja, cilj je izgradnja južnog trotoara, čime će se povećati bezbednost pešaka”, on je dodao da je grad Leskovac finansirao izradu projektno tehničke dokumenatcije, pored investicije u izgradnju vodovodne mreže i osvetljenja.

Na pitanje kojii je zvanični rok za završetak ovih radova, koji piše u ugovoru sa izvođačem radova, Nikolić je rekao da je 260 dana a da su radovi počeli za Dan grada (11. novembar).

JUGpress je zabeležio da radova 1. marta na Bojničkom putu nije bilo.

Građani koji ovde žive, ili prolaze, su nam pisali i žalili se na rupe u kojima se zadržava voda kada padne kiša i na prašinu koja se diže kada prolaze vozila kada je suvo. (kraj) LJS/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.