Izvor: JUGpress.com, 19.Jan.2021, 13:39

Čitaoci javljaju: Novi asfalt u Predejanu trajao desetak dana

LESKOVAC-PREDEJANE

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da je asfalt u Predejanu, radovi su završeni nekoliko dana pred kraj godine, već posle desetak dana propao.

Kao dokaz su nam poslali i fotografije.

Glavna ulica u Predejanu, koja i danas nosi ponosno ime “Marsala Tita” asfaltirana je pre tridesetak godina . Asfalt, koji je u to vreme uradjen, za danasnje prilike mogao bi se nazvati “odlicnim”, pišu nam čitaoci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Dodaju da je taj asfalt “služio svoje, svakodnevno nam, malo po malo, pokazujuci tragove habanja i trosenja. Medjutim, pocetkom izgradnje , sad već čuvenog autoputa, i dolaskom raznoraznih firmi, angazovanih na njegovoj izgradnji, proces propadanja asfalta se znatno ubrzao. Nemilosrdno su kamionima, buldozerima, teškim masinama sa gusenicama svakodnevno, stotinama puta, krstarili našom glavnom ulicom i , nažalost, starom asfaltu zadali poslednji udarac.

Rupe su postale sve vee i dublje, kanalizacione i vodovodne cevi su, pod ogromnim teretom, pucale na svakom koraku”, pišu nam gradjani .

Objašnjavaju da je jedna od firmi , koja je bila izvodjač radova na Koridoru 10, Trejsi , u dogovoru sa gradom Leskovcem , angažovana da popravi štetu uklanjajuci stari i postavljajuci nov asfalt, na samo par dana pred Novu godinu.

“Gradjani su sa oduševljenjem pratili rad mašina i radovali se “nečem novom posle toliko godina”,

Ali na žalost, ne zadugo. Već nakon sedam dana od završetka radova pored ulinih šahti pojavile su se rupe u kojima nedostaje asfalt. Nakon obilnih kiša u poslednjih par dana, rupe”na asfaltu starom tek nedelju dana” postaju sve veće i izraženije, pa tako danas već imamo površine od kvadratnog mestra na sredini ulice bez asfalta. Ogorčeni i po ko zna koji put razočarani meštani su se okupili oko rupa i gradjevinskim metrom pokuali da izmere debljinu nanetog asfalta, koji više podseća na foliju. Ustanovljeno je da je debljina oko 1 sm” , pišu nam gradjani.

Kažu i da se “rečima ne mogu opisati reakcije stanovnika Predejana. Kod jednih je vladao muk, drugi su glasno izražavali svoje nezadovoljastvo upućujući pogrdee reči na račun izvodjača radova i lokalnih vlasti”, navode čitaoci.

Završava se asfaltiranje ulice Maršal Tito u Predejanu

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.