Izvor: JUGpress.com, 05.Jan.2021, 10:08

Čitaoci javljaju: Da li epidemiološke mere važe za privatne prevoznike?

LESKOVAC

Epidemioloske mere ne važe za privatne autobuske prevoznike, pišu čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress.

Dopis prenosimo u celini.

“U jeku pandemije, kada svakodnevno stojite satima u redovima ispred banaka, ispred zdravstvenih ustanova, kada vam na svakom koraku neko preti komunalnom milicijom, inspekcijom rada, a na svom radnom mestu ste prinudjeni da 8 sati dnevno provedete disuci ispod maske da “slucajno” ne popijete neku kaznu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u vreme novogodisnjih praznika na ionako tanak budzet, krenete autobusom kuci i onda shvatite da ste zapravo usli u neki drugi svet.

U drugu državu, koja je, očito, sa koronom davno raskrstila.

Privatni autobuski prevoznik d.o.o”Goran”Dobrotin je u sklopu redovne autobuske linije Leskovac-Predejane sa polaskom u 14 i 30 resio da preveze i putnike ugovorenog prevoza, radnike Džinsija. Pa vam tako autobus na autobusku stanicu, sto bi u ovom slucaju trebala da bude polazna stanica, dodje prepun radnika, jer njih preuzima ispred fabrike.

Vi pri ulasku u bus shvatate da je prepun ljudi, da su sva sedišta zauzeta i da desetak putnika stoji. I tako mesecima izgleda svakodnevno putovanje na pomenutoj relaciji.

Tako što sa uredno plaćenom kartom koju ste kupili na stanici, stojite priljubljeni jedni uz druge sa ostalim putnicima, dišete jedni drugima za vrat i tako do Grdelice gde, najčešće, dve trećine ljudi napusti autobus.

Ali, tu počinje najveće poniženje putnika koji putuju dalje od Grdelice do Predejana.

Naime kako kaže vozač “gazdi se NE ISPLATI” da preostalih 15 -20 putnika autobusom preveze do Predejana (jos 9 kilometara) već putnike prebacuje u kombi, bez grejanja, sa svega 16 mesta(ostali mogu da stoje).

Ne znamo kada ce nadležne inspekcije početi da rade svoj posao u ovoj zemlji ali znamo da je SRAMNO I PONIZAVAJUĆE DA VAS NEKO TRETIRA NA OVAJ NAČIN. Ovo je klasična diskriminacija”, pišu naši čitaoci.

Kažu i da očekuju da će ih uskoro “kako su krenuli , prevoziti traktorskim prikolicama”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.