Izvor: JUGpress.com, 19.Feb.2024, 12:00

Čitaoci: Da li će Miroševce biti primer kako grupa meštana sprovodi kanalizaciju u reku?

LESKOVAC

Problem na koji su nam ukazali čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress da u selu Miroševce

grupa meštana samoinicijativno sprovodi kanalizaciju do reke još uvek nije u potpunosti rešen.

Dodatni problem je što su podnete i prijave policiji zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti a podnete su i krivične prijave protiv onih koji su to radili.

U leskovačkoj inspekciji tvrde da su naložili da se već postavljena cev izvuče >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz zemlje i teren vrati u prvobitno stanje.

Prema stanju na terenu, koje je proveravao saradnik JUGpressa, cev nije izvučena iz zemlje u potpunosti a meštani tvrde da će ovi radovi biti nastavljeni.

Sem ozbiljnih rasprava i pretnji po fizičku bezbednost, kako nam tvrde naši čitaoci, i sprovođenja kanalizacije direktno u reku, što dodatno utiče na njeno zagađenje, ovaj slučaj otvara i druga pitanja.

Ključno je da li će građani početi sami da rešavaja problem kanalizacije u Leskovcu i okolnim selima jer to ne radi lokalna vlast.

Selo Miroševce se nalazi na nekoliko kilometara od Brane Barje, odakle se Leskovac snabdeva vodom.

Vrlo blizu selu je i fabrika za preradu vode u Gorini.

Međutim, ovo selo, kao ni Gorina i brojna sela u Porečkom kraju kroz čije njive je prošao cevovod, još uvek nema ni vodu za piće a kanalizacija je daleki san.

Sprovođenje kanalizacione mreže je u nadležnosti Javno komunlanog preduzeća “Vodovod”. Kao i vodovodne mreže, uostalom.

I onda imate slučaj u Miroševcu , gde je očigledno neko iz vlasti ili Gradske uprave “nažmiknuo” nekome da može da se kopa mašinom koja je korišćena za postavljanje optičkih kablova i postavljaju cevi za kanalizaciju, koje vode pravo u reku. A obično priča koju čujemo sa terena, ne samo u ovom slučaju, glasi “rekli nam radite vi ali ako neko počne da se buni, ili novinari pišu, mi vam ništa nismo rekli”.

I tako se žmuri na kršenje zakona, uništavanje reke i životne sredine uopšte, favorizovanjem samo nekih meštana ( možda imaju zasluge oko ozbora, nagađamo) i izazivaju ozbiljni sukobi, sa pretnjama , među ljudima.

Sve ovo je postala normalna pojava jer se na dnevnom nivou šalju poruke u javnoj sferi da zakoni i nisu za poštovanje.

Takođe i da to što se građanima uzima novac preko raznih poreza ne znači da će oni , koji primaju plate od tog novca, da im obezbede elementarne uslove za normalan život u trećoj deceniji 21. veka na teritoriji celog grada.

Poput vode i kanalizacije.

I pitanje, da li se i ovde čeka da se prašina slegne i javnost zaboravi na slučaj pa da kanalizacija poteče u Veternicu. Koja posle dolazi i do Leskovca, sa sev tom ispuštanom kanalizacijom.

Mislite o tome. (kraj) LJS/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.