“Češljanka” Medicinske škole u Ustanovi za odrasle i starije

Izvor: JUGpress.com, 26.Okt.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Češljanka” Medicinske škole u Ustanovi za odrasle i starije

LESKOVAC

Povodom meseca solidarnosti Ustanovu za odrasle i starije osobe Leskovac posetili su učenici Medicinske škole. Oni su u okviru kulturno zabavnog programa uz pomoć trubačkog orkestra i Lebana prikazali stari običaj iz leskovačkog kraja „Češljanku“. Stefan Đukić, učenik treće godine Medicinske škole, kaže da su želeli da jedan drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << način obeleže oktobar, Mesec starih.

„Hoćemo da od zaborava sačuvamo stari običaj devojačke večeri, odnosno „Češljanku“. Iskreno, meni ovaj običaj i nije bio poznat, uglavnom sam za njega saznao iz priče starijih ljudi. Na ovaj način smo i zabavili korisnike ovog doma i na tren ih vratili u njihovu mladost.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.