Izvor: BujanovackiGlas.info, 04.Okt.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije: Kako do dijaloga

Istraživanje kulturnih potreba mladih sprovešćemo pojedinačno u srpskoj, albanskoj i romskoj lokalnoj nacionalnoj zajednici. Projektom je predviđeno organizovanje okruglih stolova na kojima će mladi razgovarati o svemu što im nedostaje u njihovim opštinamaBUJANOVAC, 4. oktobar 2016.- Predstavnici Udruženja građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije iz Leskovca danas su u Bujanovcu najavili početak realizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << desetomesečnog projekta „Kulturne potrebe mladih u Preševu, Bujanovcu i Medveđi – Kako do dijaloga“.
Opšti cilj projekta je unapređenje kulturnog života mladih  i  poboljšanje opšte atmosfere  između različitih etničkih zajednica u ove tri opštine.
-Istraživanje kulturnih potreba mladih sprovešćemo pojedinačno u srpskoj, albanskoj i romskoj lokalnoj nacionalnoj zajednici. Projektom je predviđeno organizovanje okruglih stolova na kojima će mladi razgovarati o svemu što im nedostaje u njihovim opštinama.
Istovremeno, prema  lokalnim organima vlasti i nadležnim institucijama u Srbiji, pokrenućemo inicijativu za zajedničko delovanje – istakla je Ljiljana Stojanović,predsednica UO UG Centar za  demokratiju i razvoj juga Srbije i koordinatorka projekta.
Rezultati istraživanja u ovom projektu biće publikovani na sva tri jezika.
Realizaciju projekta finansiraju EU, Vlade Švajcarske i Srbije, posredstvom programa Evropski Progres.

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Povezane vesti

Projekat “Kulturne potrebe mladih” u Bujanovcu, Preševu i Medvedji

Izvor: JUGpress.com, 05.Okt.2016, 08:27

BUJANOVAC..Udruženje gradjana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije iz Leskovca počelo je  realizaciju projekta “ Kulturne potrebe mladih u Preševu, Bujanovcu I Medveđi-Kako do dijaloga”, koji  finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko programa Evropski...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.