Izvor: JUGpress.com, 10.Sep.2020, 14:57

Cakić: Falsifikovali podatke u budžetu

LESKOVAC

Šef odborničke grupe “Za Leskovac ZAJEDNO” Nebojša Cakić optužio je danas za skupštinskom govornicom za falsifikovanje podataka u budžetu grada Leskovca.

On je rekao da se različiti podaci pojavljuju u usvojenom budžetu za 2020 . godinu i u izveštaju o šestomesečnom trošenju budžeta.

Razlika u brojkama se odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na davanja iz republičklog budžeta a Cakić je rekao da tu razliku niko nije objasnio i pozvao nadležne službe da ispitaju o čemu se radi.

“Budžet za 2020. sednicu je usvojen na sednici Skupštine grada koja je održana 12. decembra 2019 godione. Taj budžet je objavljen u Službenom glasniku Grada Leskovca broj 34 od 13. decembra 2019. godine. U delu prihoda iz transfera Republike u korist grada se navodi u 206.956 .000 dinara.

To je budžet koji je usvojen i nije menjan

U šestomesečmnom izveštaju, koji ste vi nama dali , piše da je taj iznos 237.359.500 dinara

Ko je falsifikovao ovaj izveštaj o izvršenju budžeta?

Sledstveno tome, falsifikat ide na sledećoj strani, kada se govori o ukupnim prihodima i primanjima”, rekao je Cakić i dodao da za ove različite iznose “nema objašnjenja”.

“Ja tražim ne samo da se ovaj izveštaj ne usvoji već da Skupština grada podnese krivično prijavu protiv odgovornih lica za falsifikovanje službenih dokumenata”, rekao je Cakić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.