Čačani po uzoru na Leskovčane izabrali počasnog građanina

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2013, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačani po uzoru na Leskovčane izabrali počasnog građanina

ČAČAK/LESKOVAC – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je i zvanično postao počasni građanin Čačka, pišu Večernje novosti. Ovoj odluci koja je doneta po svemu sudeći po uzoru  na Leskovac predhodila je žustra rasprava u lokalnom parlamentu.“Prvi put dodeljujemo ovo priznanje i red je da krenemo od prvog čoveka Srbije – rekao je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Vojislav Ilić (NS), koji je pokrenuo ovu inicijativu.

Kako pišu Večernje novosti na ovaj predlog oštro su reagovali odbornici Pokreta Dveri i Demokratske stranke. Lider Dveri Boško Obradović je rekao da „Nikolić nije dostojan ove titule“, jer „nema nikakve veze sa Čačkom, ni po poreklu, ni po biografiji, a posebno ne po zaslugama za ovaj grad“.

Obradović je poručio Nikoliću da mu je bolje da nađe neko opravdanje i ne dođe u Čačak da primi priznanje, jer će se on lično sa svojim saborcima potruditi da ga ne dobije.

Predsedniku Tomislavu Nikoliću bi priznanje počasnog građanina trebalo da bude uručeno na svečanoj sednici, povodom Dana Čačka, 18. decembra.

Leskovčani su još u oktobru izabrali prvog podpredsednika Vlade Aleksandra Vučića za počasnog građanina ovog grada i očigledno poslužili kao inspiracija Čačanima.

(Kraj)iva/Izvor: Večernje novosti

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.