Bos i u majici kratkih rukava pobegao na sneg od oca ubice

Izvor: Blic, 13.Feb.2012, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bos i u majici kratkih rukava pobegao na sneg od oca ubice

Advokat odbora za ljudska prava Dragutin Vidosavljević (59) iz Leskovca, osumnjičen za ubistvo supruge Olivere (52) i pokušaj ubistva sina Luke (19), podneo je juče žalbu na rešenje o policijskom zadržavanju, a u iskazu policiji naveo je da je ženu ubio zbog dugogodišnjih svađa i rasprava.

Na saslušanju, kako saznajemo, nije pokazivao kajanje, ali je odlučno odbio optužbe da je pokušao da ubije i sina jedinca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oliverini rođaci, koji su Luki pružili utočište, tvrde pak da su mladića sekunde delile od smrti.

- Puška je nekoliko minuta bila uperena u zanemelog Luku, sve dok želja za životom nije nadvladala strah, pa je setrić počeo da moli za život. Ubica je bio neodlučan, premišljao se, šetao po sobi, ulazio i izlazio...

Luka je iskoristio trenutak kada je Dragutin bio u hodniku i skočio je kroz prozor, a odatle onako bos i samo u majici sa kratkim rukavima trčao kroz glavnu gradsku ulicu sve dok na njega nije naletela patrola policije i odvela ga u sedište Policijske uprave - priča jedan od tri Lukina ujaka, koji je dramu u kući rekonstruisao na osnovu razgovora sa Lukom i sa policijom.

Dragutin je Oliveru ubio oko podneva u kupatilu hicem u lice iz neposredne blizine, a 15 minuta kasnije se prijavio i predao policiji.

U Leskovcu je ovaj slučaj i dalje glavna tema, tim pre što je Dragutin kao advokat Odbora zastupao žene i decu žrtve porodičnog nasilja, a u javnost istupao kao žestoki zagovornik strogog kažnjavanja nasilnika.

Prijatelji i rodbina, međutim, pričaju da se Dragutin sasvim suprotno ponašao u sopstvenom domu i da ga je Olivera dva puta prijavljivala policiji zbog pretnji da će je ubiti. Portparol leskovačke policije Boban Zdravković juče nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje ove tvrdnje.

Odbor za ljudska prava juče je „sa gnušanjem osudio zločin”, istovremeno ističući i da se Vidosavljević godinama dosledno suprotstavljao nasilju. Olivera će danas biti sahranjena na Svetoilijskom groblju.

Povezane vesti: Tragedija u Rijeci: Otac pregazio petogodišnjeg sina Nožem ubio majku, pa se prijavio policiji Sinu jedincu pucao iz sačmarice u vrat Otac ubio sina lovačkom puškom Moskovljanka podigla kredit da naruči ubistvo sina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.