Bolji dani za leskovačke vazduhoplovce?

Izvor: JUGpress.com, 02.Mar.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji dani za leskovačke vazduhoplovce?

LESKOVAC

Proteklog vikenda održana je redovna godišnja skupština Aerokluba „Saša Mitrović“ na kojoj su članovi usvojili predlog Statuta kluba usklađen sa promenama nastalim novim zakonom o sportu, i razgovarali o aktivnostima da se ova, nekada respektabilna vazduhoplovna organizacija ponovo aktivira.

U skladu sa promenama koje je doneo novi Statut, izabran je i novi Upravni odbor, na čijem će se čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u narednom mandatu nalaziti Predrag Janković, koji je i do sada obavljao tu dužnost.

Skupština je usvojila i kratak plan operativnih mera i akcija koje se moraju preduzeti u cilju obezbeđenja uslova za registraciju kluba u nivo aktivne ustanove, kao i osposobljavanja i licenciranja postojeće piste za obavljanje delatnosti iz oblasti vazduhoplovnih sportova.

Iako su se organi kluba i do sada neprestano obraćali nadležnim institucijama za pomoć u cilju održavanja delatnosti, povratnih odgovora na tu temu skoro da nije bilo, pa je aktivnost gotovo svih sekcija – motornih pilota, pilota jedrilica, padobranaca, paraglajdista, zmajara i modelara, zamrla.

Izražavanje volje članova da će uložiti dodane napore kako bi se Klub pomerio sa mrtve tačke, pruža nadu da će se na nebu iznad Leskovca ponovo naći sporstki vazduhoplovi i padobranci.

Kako je na skupštini rečeno, postoji i određena spremnost državnih organa Srbije da podrže ovakve napore članova Aerokluba „Saša Mitrović“ iz Leskovca.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.