Bivši upravnik zatvora dokazao nevinost, ali ostao bez posla

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2014, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši upravnik zatvora dokazao nevinost, ali ostao bez posla

Leskovac — Bivši upravnik i vaspitač Okružnog zatvora u Leskovcu su posle pet godina suđenja oslobođeni optužbi da su uzimali mito, ali su ostali bez posla i zdravlja.

Dok posmatra zgradu okružnog zatvora u Leskovcu Zoran Jović zna kako je biti i upravnik i zatvorenik.

Pre pet godina on i njegov kolega, vaspitač Zoran Božuta uhapšeni su zbog optužbe da su od jednog zatvorenika uzeli 2.000 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kako bi ga iz niškog prebacili u leskovački zatvor. Na sudu su dokazali da nisu uzimali mito i oslobođeni su svih optužbi.

Jović kaže da mu je, iako je dokazano da nije kriv, ukaljana reputacija, uništena porodica, a da nema posao.

Tokom suđenja, drugi optuženi, vaspitač Zoran Božuta se razboleo od kancera. Kada mu je uručena oslobađajuća presuda on već nije bio u stanju da govori. Pre nekoliko dana je i preminuo.

Iako su prema oceni mnogih pravnika dokazi protiv Jovića i Božute bili sumnjivi još od početka trebalo im je pola decenije da dokažu da su nevini.

Ipak, Jović smatra da nisu slučajno uhapšeni. Našao sam se nameti gradskih moćnika, politike i policije, u svemu tome ja sam prošao kao žrtva, kaže on.

Pre sudskog procesa Jović i Božuta su proveli mesec dana u zatvoru zajedno sa onima koje su pokušavali da prevaspitaju.

(Izvor; B92, JUgmedia. FOTO B92)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.