Bivšem gradonačelniku pritvor do mesec dana

Izvor: juGmedia, 29.Mar.2013, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem gradonačelniku pritvor do mesec dana

LESKOVAC – Bivši gradonačelnik Leskovca i bivša direktorka Direkcije za urbanizam i izgradnju Slobodan Kocić i Dragana Stošić pritvoreni su do mesec dana zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili gradsku kasu za blizu 74 miliona dinara.

Pritvor je određen i službenicima Direkcije Draganu Marjanoviću (52) i Ivanu Đorđeviću (52), >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kao i šefu gradilišta preduzeća „Produkt“ Mitku Kostadinovu iz Niša.

Ljiljana Ivković iz Direkcije puštena je da se brani sa slobode, potvrdio je agenciji Jugmedia istražni sudija Višeg suda Nebojša Stojičić.

Kocić i saradnci se terete da su leskovačkim preduzećima „Produktu“ i „Energosistem Čoguriću“ dali avans od blizu 74 miliona dinara, a da posao nije završen.

U Tužilaštvu je potvrđeno da nisu saslušani vlasnici „Produkta“ Radomir Jovanović i „Energosistema“ Aleksandar Čogurić jer nisu dostupni.

Slučaj vodi istražni sudija Nebojša Stojičić. Ispitivanje je trajalo od juče od 16 do jutros do 5 sati.

Nezvanično saznajemo da su Kocića, koji je negirao krivicu ili materijalnu korist, branila pet advokata, dva iz Niša i tri iz Beograda.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.