Bistu Tome Zdravkovića sele iz centra Leskovca

Izvor: Mondo, 30.Sep.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bistu Tome Zdravkovića "sele" iz centra Leskovca

Leskovačke vlasti nameravaju da presele bistu Tome Zdravkovića iz centra grada, što se mnogim građanima ne dopada.

Ovih dana se navršava 25 godina od smrti velikog pevača Tome Zdravkovića, jednog najpoznatijeg Leskovčanina svih vremena.

Pre pet godina njemu je u centru Leskovca podignuta bista u bronzi u prirodnoj veličini.

Međutim, plan lokalnih vlasti je da preurede gradsko jezgro u prvom tromesečju 2017. godine, a to podrazumeva i da bistu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "presele" na obalu reke Veternice, koja za sada deluje prazno i neuređeno. To se mnogim Leskovčanima ne dopada, jer smatraju da je takvom velikanu, odnosno spomeniku takvom velikanu mesto baš u centru grada.

Slična "sudbina" čeka i spomenik narodnom heroju i radničkom tribunu i sindikalnom vođi između dva svetska rata Koste Stamenkovića, kojeg pak urbanisti grada žele da "presele" na rub centralnog gradskog parka.

"Prvomajska" fontana bi "otišla" u podnožje brda Hisar, par kilometara dalje.

Inače, na dan smrti Tome Zdravkovića, u pevačevom rodnom mestu selu Pečenjevcu, nadomak Leskovca odakle mu otac potiče, okupili su se meštani ovog Južnomoravskog sela da bi odali odali poštu vrhunskom pevaču i položili cveće na spomen-tablu nadomak tamošnjeg kultnog restorana "Tomina priča"...

Izvor: MONDO

(Iz Leskovca za MONDO Tomislav Stevanović)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.