Bezbednost srednjoškolaca u saobraćaju

Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednost srednjoškolaca u saobraćaju

LESKOVAC

Savet za bezbednost saobraćaja grada Leskovca, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i leskovačka Školska uprava organizovali su tribinu pod nazivom „Bezbednost srednjoškolske omladine u saobraćaju“.

„Cilj je preventivno delovanje i upoznavanje vršnjačkih edukatora sa kulturom ponašanja u saobraćaju, kako bi oni stečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << znanje kasnije preneli svojim vršnjacima“ kaže Milan Ilić, savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije i dodaje da se „ovaj projekat vršnjačkih edukatora do sada se pokazao kao veoma uspešan i kod nas i u svetu, jer neke važne poruke i pravila učenici bolje prihvataju kad ih čuju od svojih drugova.“

Predsednik Saveta za bezbednost grada Milun Dinić izneo je podatak da se od 2011. do 2015. godine na teritoriji grada Leskovca dogodilo 1865 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 49 sa smrtnim posledicama, a 1002 u kojima su povređenim osobama .

Na tribini su učestvovali predstavnici srednjih škola sa teritorije Grada Leskovca.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.