Bez EPIDEMIJE MALIH BOGINJA u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 20.Okt.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez EPIDEMIJE MALIH BOGINJA u Leskovcu

Epidemija malih boginja nije zahvatila jug Srbije, a u Leskovcu nema ni jednog registrovanog slučaja, potvrđeno nam je gradskom u Zavodu za javno zdravlje.

Ipak, epidemiolozi su na oprezu i kažu da to ne znači da epidemija može da „zakači“ i ove krajeve.

Pooštren je epidemiološki nadzor nad morbilima u celoj Srbiji, pa tako i kod nas. Sa situacijom su poznati svi lekari, pre svega pedijatri“, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << kaže doktorka Zorana Kulić.

Pre nedelju dana pacijent iz okoline Bujanovca sa sumnjivim simptomima smešten je na Infektivnom odelenju opšte bolnice u Vranju.

Oboleli mladić je student i prema rečima lekara, u Zdravstveni centar Vranje je primljen sa simptomima koji odgovaraju oboljenju malih boginja. Mladić je u Prištini bio u kontaktu sa obolelima, što je podgrejalo sumnju da se i sam razboleo.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.