Izvor: JUGpress.com, 30.Maj.2023, 19:43

Beograđani prskaju, Vranjanci kontrolišu, građani plaćaju, a gde je leskovački Zavod za javno zdravlje ?

LESKOVAC

Iz lokalne samouprave stigla je najava o sprovođenju akcije sistemske dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada Leskovca. Akcija spada u grupu preventivnih mera u cilju sprečavanja pojave zaraznih bolesti kod stanovnika. Realizacija je poverena najboljem ponuđaču, firmi „Racom92“ d.o.o. Beograd, a stručnu kontrolu i nadzor vršiće ovlašćena stručna ustanova „Institut za javno zdravlje Vranje“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Akcija će početi 31.05.2023. godine i obuhvata:

Deratizaciju kanalizacione mreže – šahte; Javne i zelene površine; Groblja; Priobalje reke Veternice; Deponije; Nehigijenska naselja; Poslovne i pomoćne gradske prostorije; Kolektivno stanovanje – podrumske prostorije

Dezinsekcija obuhvata suzbijanje larvi komaraca stajaćih voda – kanala i bara; Suzbijanje odraslih formi komaraca – zamagljivanje po Planu maršrute; Suzbijanje krpelja na javnim i zelenim površinama; Dezinsekcija kolektivnog stanovanja; Poslovne i pomoćne Gradske prostorije.

Suzbijanje larvi komaraca vršiće se u prepodnevnim časovima, a zamagljivanje odraslih formi u kasnim večernjim časovima, o čemu će građani i Pčelarska udruženja biti blagovremeno obaveštavana tri dana pre izvođenja tretmana, putem lokalnih medija. Obaveštavanje o Akciji će se vršiti i lepljenjem plakata na vidljivim mestima, na svim lokacijama koje će biti tretirane. U Akciji će učestvovati predstavnici Gradske uprave, Odeljenja za zaštitu životne sredine i Odeljenja za privredu i poljoprivredu, navodi se u najavi.(kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.