Bati Živojinoviću nagrada za afirmaciju srpskog filma

Izvor: JužneVesti.com, 27.Avg.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bati Živojinoviću nagrada za afirmaciju srpskog filma

Glumac Bata Živojinović otvoriće 8. Leskovački internacionalni festival filmske režije (LIFFE) 8. septembra kada će mu biti i uručeno priznanje za afirmaciju srpskog filma u svetu “Živojin Žika Pavlović”, potvrdili su organizatori "Južnim vestima".

Ovo priznanje do sada je uručeno i Draganu Nikoliću, Lazaru Ristovskom, Radetu Šerbedžiji i Mikiju Manojloviću.

Na ovogodišnjem LIFFE-u biće prikazano 12 dugometražnih igranih filmova iz bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jugoslovenskog regiona u takmičarskom programu i 6 filmova u pratećem programu.

U Leskovačkom kulturnom centru, koji je i organizator ovog prestižnog Festivala, kažu da će se u okviru takmičarskog programa svojim ostvarenjima predstaviti reditelji dugometražnih igranih filmova iz Srbije i ex-yu regiona koji će ravnopravno konkurisati za glavnu nagradu - Grand Prix “Živojin Žika Pavlović” za najbolju režiju.

Uz ovu nagradu dodeljuje se i novčani iznos od 450.000 dinara. Na Festivalu se dodeljuju još i druga i treća nagrada za režiju „Živojin Žika Pavlović“ i dve glumačke nagrade “Zlatni lešnik” za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu - objašnjava Dragan Jović, urednik filmskog programa u LKC-u.

Umetnički direktor 8. LIFFE-a je reditelj Darko Bajić. Selekciju filmova uradio je Milan D. Špiček, a filmove će ocenjivati tročlani žiri koji ove godine čine Branko Baletić, reditelj (Crna Gora), Branko Šmit, reditelj (Hrvatska) i Branislav Lečić, glumac (Srbija).

Filmovi će biti prikazivani u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra i u dvorištu Centra za stručno usavršavanje – bioskop na otvorenom.

Nakon svečanog otvaranja, 8. septembra u 21:30 biće održan koncert Massima Savića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.