“Balkan burger“ protiv “Meka“

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Balkan burger“ protiv “Meka“

BEOGRAĐANIN Bojan Ivanović (33), koji se sa roditeljima i sestrom Lidijom (29) pre više od 20 godina odselio u Johanesburg, u porodičnom pokretnom restoranu prodaje isključivo srpsku hranu, a leskovačka pljeskavica je hit.Južnoafrikanci imaju tradiciju roštiljanja i vole specijalitete spravljene na taj način. Zbog toga su Bojan i Lidija bili sigurni da će im se dopasti srpski roštilj, pa su im vikendom na zakupljenom štandu na pijaci ponudili leskovačku pljeskavicu, kojoj nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << trebalo dugo da postane traženi specijalitet.Polako je pljeskavica zauzimala sve značajnije mesto u ponudi Ivanovića. Prodavali su i gibanicu, proju i druge srpske specijalitete. Od tada su prošle dve godine, Bojan i Lidija su unapredili posao i od starog autobusa napravili pokretni restoran koji sa ponosom nosi ime „Balkan burger bus“.- Tim autobusom iz 1967. godine, koji smo preuredili u modernu kuhinju, napravili smo totalni haos. Jahanesburg je veliki grad i bilo je potrebno vreme da se čuje za vas, ali, nama je to brzo pošlo za rukom. Svako ko je probao našu pljeskavicu nije prestajao da je hvali - priča Bojan Ivanović.Leskovačka pljeskavica posebno je popularna među mladima, a televizijsku priču o ovom „kulinarskom čudu“ objavio je čak i CNN.- Zovu nas na svadbe i razne zabave. Ne postižemo sve. Naša pljeskavica, dobila je epitet najboljeg hamburgera u gradu.Ali Bojan je želeo da njegova pljeskavica u Johanesburgu bude potpuna ista kao one koje prave leskovački majstori i naravno zaputio se njima na noge. U aprilu ove godine u Srednjoj ugostiteljskoj školi upoznao je profesora Zorana Todorovića, koji mu je pomogao da uđe u sve tajne domaćeg roštilja.- Primenio sam sve savete u Johanesburgu i evo me opet u Leskovcu na dodatnim časovima - smeje se Bojan.Profesoru Todoroviću to ne pada teško. Srećan je da se mladi ljudi interesuju za leskovački roštilj, a posebno ako se radi o preduzetnicima sa dalekih meridijana. Kaže da je tajne leskovačkog roštilja delio sa našim ljudima u Americi, Kanadi i u mnogim državama Evrope.Bojan je po struci softverski inženjer sa desetogodišnjim iskustvom, a njegova sestra je diplomirala međunarodno pravo i radila u nekoliko internacionalnih institucija. Oboje su odlučili da daju otkaz kako bi se u potpunosti posvetili ugostiteljstvu i otvorili porodični restoran u centru Johanesburga.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pokretnim restoranom srpske hrane do novca

Izvor: GdeInvestirati.com, 27.Sep.2013, 12:39

JOHANESBURG - Bojan Ivanović, koji se pre više od 20 godina odselio u Johanesburg, u porodičnom pokretnom restoranu prodaje isključivo srpsku hranu. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.