Babino livače i dalje radi

Izvor: JUGpress.com, 15.Jan.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babino livače i dalje radi

LESKOVAC

Decenijama unazad leskovački mališani imaju svoje omiljeno sankalište.

Padina ispod Spomen-parka poznata je pod nazivom Babino livače, ali ko je baba i da li uopšte i postoji, teško da iko zna.

Važno je samo da se uživa u zimskim radostima bez opasnosti od saobraćaja.

Poslednjih godina sneg zataji svake zime, pa sezona sankanja kratko traje. Ova godina je donela sneg, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ali i niske temperature koje sprečavaju topljenje, tako da uživanje traje i traje.

Roditelji, koji su se i sami pre par decenija sankali ovde, danas dovode svoju decu.

I podsećaju da je nekad bilo više dece, čak je bilo i skijaša, znali su da naprave i improvizanu skakonicu za one najhrabrije skijaše.

Neretko su tu pokušavali i pojedini sa sankama da probaju da ostvare što duži skok. I otkrivali da sanke i sankaš nisu jedno telo čim bi se našli u vazduhu.

Najčešće su sanke išle na jednu, sankaš na drugu stranu, uz opšti smeh okupljenih.

Današnji klinci kažu da ipak imaju jedan problem, a to su školske obaveze zbog kojih ne mogu da provedu više vremena na snegu. Nadaju se da će ovakvog vremena i snega da bude i kad za koji dan počne zimski raspust…

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.