Izvor: JUGpress.com, 25.Maj.2019, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltiranje Ustaničke ulice

LESKOVAC

Posle mesec i po dana pripremnih radova i ugradnje slivnika, šahti i ivičnjaka, danas je započelo asfaltiranje Ustaničke ulice, još jedne od uskih saobraćajnica u naselju ”Obrada Lučića”.

Tačno po planu, izgradnja Ustaničke ulice, se završava u roku od 45 dana, a ekipe ”Kargolesa”, kome se posao poveren, počele su nanošenje prvog sloja asfalta. Vrednost radova je 3 miliona 259 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dinara, a finansira ih lokalna samouprava.

” U okviru  pripremnih radova  ugradjeni su tampon i ivičnjaci. Odvodnjavanje je rešeno pomoću gajger slivnika i sada smo došli do asfaltiranja. Ova ulica se nalazi na periferiji grada, u naselju ”Obrada Lučića”, a cilj lokalne samouprave je da uredjuje saobraćajnice, kako u centru, tako i na obodu grada, ali i čitave administrativne teritorije. Nadam se da će žitelji Ustaničke biti zadovoljni, jer više neće hodati po neuredjenoj i blatnjavoj ulici, kaže direktor JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

Milan Mladenović, član saveta Mesne zajednice, živi u Ustaničkoj  i zna koliko je bilo teško  kretati se ulicom punoj rupa, a posebno s jeseni i tokom zime.

“Asfaltiranje ove ulice za nas znači mnogo, jer je bila u jako lošem stanju, a sa prvim kišama i neprohodna. Ona vodi ka dečjem igralištu, izgradjenom pre tri godine, pa će deca do tamo stizati asfaltom”, rekao je on.



Radovi se izvode u skladu sa projektnom dokumentacijom, koja je uskladjena sa Zakonom o planiranju  i izgradnji, čiji jedan član dozvoljava uredjenje i saobraćajnica u postojećem gabaritu, obzirom na to da se radi o ulici znatno manje širine od standardne.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.