Asfaltiran put kod Živkova, dogodine i ulaz u Leskovac iz pravca Vlasotinca

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2017, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltiran put kod Živkova, dogodine i ulaz u Leskovac iz pravca Vlasotinca

Asfaltiranje deonice državnog puta drugog A reda, od Brestovca do centra Živkova, privodi se danas kraju, a marta iduće godine u planu je kompletno uređenje prilaznog izrovanog puta od pružnog prelaza u Leskovcu, pa dalje prema Vlasotincu, koji je decenijam trn u oku.

Trenutno radimo na kompletnoj dokumentaciji i to ćemo završiti u toku godine, tako da očekujemo da marta meseca uredimo taj prilazni put. Ipak, svaki ulaz u grad je ogledalo samog grada. Stoje obećanja da smo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ušli u plan i program da se i taj deo puta adekvatno reši, koji nije rešavan 5 do 6 decenija”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je danas obišao graditelje puta u Živkovu.

Nezvanično saznajemo da se, zapravo, radi kompletan projekat za asfaltiranje i uređenje puta od pružnog prelaza u Leskovcu do Nomanice, odnosno do priključka na novi autoput kod vlasotinačke petlje. Pretpostavka je da će se put raditi parcijalno, s obzirom da je to takođe državni put i da Vlada Srbije odobrava sredstva.

Inače, deonica kod Živkova dugačka je preko 900 metara i za nju je Vlada Srbije, uz regulaciju Puteva Srbije, izdvojili 6,5 miliona dinara, koliko za nedavno asfalatiranu deonicu od Priboja do Živkova.

Izvođač radova je PZP Vranje

Ovaj frekventni put je od vitalnog značaja za građane Leskovca jer spaja dva glavna grada na jugu Srbije – Leskovac i Niš, a veoma je atraktivan, možda zbog izbegavanje putarine. Mi ćemo se truditi da ceo put završimo. Probaćemo nešto septembra. Stalno pišemo argumentovane zahteve, a imamo dobru saradnju sa Vladom Republike Srbije”, istakao je Cvrtanović, koji je podsetio da su u tom kraju urađeni kilometri atarskih puteva, vodovodna mreža i zaštita od poplava, ali se i danas osvrnuo na činjenicu da se od 60 domaćinstava u Živkovu priključilo samo 9.

Ostala je samo adaptacija OŠ “Vuk Karadžić” sa 8 isturenih odelenja i taj posao biće odrađen naredne godine.

Opravdano su tražili da se reši vodosnabdevanje. Ovde uglavnom žive staračka domaćinstava, imaju eklektrično napajanje vodom, pa nisu plaćali, bilo je problema. Ipak bih ja preporučio da se ova voda, koja je i fiziološki, hemijski, bakteriološki, i mikrobiloški ispravna, koristi I da se građani priključe na vodovodnu mrežu. Reč je o velikoj investiciji grada, šteta je da se samo 9 domaćinstava priključe u ovako velikom i lepom mestu”, istako je leskovački gradonačelnik.

Na konstatciju Jugmedie da se Živkovčani žale na visoke priključne cene, Cvetanović je kazao da se priključak plaća na više rata i na odložen period, što je ustupak, ali i da sami građani moraju nešto da ulože, pomenuvši pri tom da Leskovčani duguju 2,2 milijarde poreza.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.