Asfaltira se ulica Mirka Gorčića u Bratmilovcu

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2018, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asfaltira se ulica Mirka Gorčića u Bratmilovcu

LESKOVAC

Započeto je asfaltiranje ulice Mirka Gorčića u Bratmilovcu.

Građani su se interesovali šta će biti sa atmosferskim vodama, s obzirom da je ulica iznad nivoa dvorišta, pa postoji realna opasanost od slivanja voda u dvorišta.

Iz tog razloga je i kasnio početak radova, jer je jedna stanovnica ove ulice traktorom blokirala prilaz mašinama i onemugila im rad.

Novica Nikolić direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ kaže da je projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nivelacije izrađen pre više godina.

„Zato nismo mogli da ga menjamo, ali će problem sa atmosferskim vodama biti rešen čim se taj deo sela priključi na gradsku kanalizaciju“.

Direktor Nikolić napominje da je predmet ugovora ugradnja dva sloja asfalta i tampona, ali da su ivičnjaci ugrađeni još 2012. godine.

„Projektantsko rešenje nismo menjali, već koristili nasleđeno. Radovi se izvode u skladu sa građevinskom dozvolom i projektom, a kada Bratmilovce, preko ORIO projekta bude priključeno na gradsku kanalizaciju, problem odvođenja viška atmosferskih voda biće rešen, iako građani misle suprotno. Molim sugrađane za samo malo strpljenja, jer ćemo sve probleme rešiti, neke odmah, a neke u dogledno vreme.“

Ulica je dugačka 650 metara, širine je pet metara, i ima trotoare od 1,5 metara. Vrednost investicije je devet miliona. Ukupno je preko 240 tona asfalta ugrađeno u kolovoz.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.