Amerika u očima mladih srpskih slikara

Izvor: JužneVesti.com, 30.Mar.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika u očima mladih srpskih slikara

Kao rezultat dugogodišnje saradnje Likovne kolonije “Kolut Mandić” i Ambasade SAD u Srbiji, sinoć je u Galeriji Narodnog muzeja u Leskovcu otvorena izložba “Mladi srpski slikari Americi” koja će biti otvorena u narednih 15 dana.

Izložbu je otvorila ataše Ambasade SAD u Srbiji Patriša Rejni, a idejni tvorac izložbe i osnivač Likovne kolonije Miloš Miša Mandić kaže da su mladi srpski slikari >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Amerike slikali sve što ih asocira na tu zemlju.

Slikari su imali umetničku slobodu da naslikaju ono što misle da predstavlja Ameriku: veru, prirodu, film, muziku, sve što ih asocira na Ameriku - kazao je Mandić.

To je sloboda govora u Americi. Bio sam ubeđen da ta slika neće proći selekciju, ali je ataše za kulturu američke Ambasade u Beogradu sa oduševljenjem prihvatila - istakao je Mandić.

Izložba je realizovana u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, a autori su mladi slikari, studenti, doktoranti i asistenti svih likovnih akademija u Srbiji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.