Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasadori Maroka i Egipta u Leskovcu

LESKOVAC

Ambasadori Arapske Republike Egipat i Kraljevine Marokao posetili su Leskovac.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca Gorana Cvetanovića priredio je prijem i izrazio zadovoljstvo što su gosti pokazali interesovanje da posete jug Srbije i upoznaju se sa lepotama našeg kraja.

„Verujem da će nakon ovoga naši odnosi biti jači, a ova poseta dobar osnov za uspostavljanje različitih oblika >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << saradnje u cilju jačanja međusobnih veza.“

Ambasador Egipta Amr Alguvejli rekao je da vidi velike potencijale za saradnju Egipta i Leskovca, posebno što se tiče ekonomije i kulture.

„Razgovarao sam sa gradonačelnikom o konkretnoj pontencijalnoj saradnji na polju kulture, jer početkom jula u Srbiju dolazi egipatska folklorna grupa koja će nastupati u nekoliko gradova Srbije, a među tim gradovima biće i Leskovac. Saradnju ćemo proširiti i tako što će nekoliko egipatskih filmova biti prikazano na LIFFE festivalu. Moguća je i saradnja na polju tekstilne industirije i industrije nameštaja, s obzirom na razvoj ovog dela industrije u Leskovcu i Egiptu.“

Ambasador Amr Alguvejli je dodao i da izgrađeni auto-put Koridor 10 neće spajati samo evropske zemlje, već mnogo više zemalja i dalje od toga, kao što su npr. Egipat i Maroko.

Koridor 10 kao tačka koja Leskovcu omogućava dalji napredak i veći prosperitet vidi i ambasador Maroka Mohamed Amin Belhadž.

„Posebnu saradnju vidim na polju ekonomije i kulture, ali i na polju poljoprivrede ili u IT sektoru. Obećao sam gradonačelniku da ću se vratiti u Leskovac i pričati sa njim o tome.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.