Izvor: JUGpress.com, 29.Feb.2024, 20:18

Ambasador Mađarske posetio Regionalnu privrednu komoru u Leskovcu

LESKOVAC

Ambasador Mađarske u Srbiji Jožef Mađar posetio je Regionalnu privrednu komoru Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga zajedno sa savetnicima, Klarom Seker i Karoljem Robertom Šercerom. Sastanku je prisustvovao i predsednik Privredne komore za Zapadni Balkan Atila Galamboš, predsednik Parlamenta privrednika za jug Srbije Slađan Disić, kao i predstavnici mađarske OTP banke, a održan je u prostorijama Info punkta Komiteta za Zapadni Balkan Privredne komore Mađarske. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Direktor RPK Goran Jović podseća da Srbija ima jako dobre odnose sa Mađarskom.

„Ovo je prilika da pokažemo jedan vid saradnje, bez obzira što je Mađarska, koja se graniči sa Srbijom, dosta udaljena od juga Srbije. Mi želimo da saradnja naše dve zemlje ne bude samo na severu zemlje, nego da se proširi i na jug Srbije. Mi radimo na tome da Mađarske firme dođu i ovde i da sarađuju sa našim privrednicima, odnosno da svoj biznis zasnuju i ovde. Upravo zato i postoji ova kancelarija, koju smo otvorili pre dve godine, i koja će biti otvorena za sve investitore iz Mađarske koji žele da investiraju u Srbiji, ali i iz Srbiije koji bi investirali u Mađarskoj.“

Ambasador Jožeš Mađar kaže i da zajedničku budućnost Srbije i Mađarske vidi kao dobrosusedske odnose i priključenju Srbije Evropskoj uniji.

„Mi se pripremamo za ulogu predsedavajućeg u EU,. što će se dogoditi u drugoj polovini godine, i sa tog mesta bi smo učinili sve kako bi pregovori između EU i Srbije bili poboljšani i dobili jednu određenu dinamiku. Za nas je od prioritetnog interesa ono što nas još uvek razdvaja, a to je čekanje na granicama, kako putnika, tako i robe. Želimo da to eliminišemo i da imamo slobodan prostor i u ovom delu Evrope. Od posebnmg zadovoljstva mi je što ovde iomamo komoru preko koje možete dobiti informacije šta se dešava u Mađarskoj, ali i da mi preko tog kanala dobijamo informacije kako Leskovac zamišlja svoju budućnost. Činjenica je da se isplati investirati u Leskovcu i mi ćemo raditi u tom pravcu. Nama je bitno i da zajednički, sa lokalnim snagama i rukovodstvom u Leskovcu, zajednički stvaramo vrednost u leskovačkoj mlekar koja je u vlasništvu mađarske firme, kako bi oni svoje proizvode plasirali širom Srbije, pa i u trećim zemljama. Tako bi se i radna snaga u kompaniji sačuvala, kao i mlekarstvo u ovom području.“ (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.