Izvor: JUGpress.com, 28.Jul.2021, 21:50

Ambasador Irana u Leskovcu

LESKOVAC

Rašid Hasanpur, ambasador Irana, posetio je Leskovac i razgovarao sa gardonačelnikom Goranom Cvetanovićem. Tim povodom održana je i konferencija za medija gde je gradonačelnik podsetio da je ambasador Irana već boravio u Leskovcu, kada je obišao kompaniju „Nevena kolor“ kako bi se uspostavila i pokrenula saradnja ove firme i iranskih dobavljača sirovina.

„Raduje me što ste tokom te >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << posete prepoznali privredni i ekonomski potencijal našeg grada i odlučili da ponovo budete naš gost kako bi smo uspostavili još čvršće veze. Danas mi činimo sve kako bi Leskovac povratio epitet privrednog, kulturnog, obrazovnog i administrativnog centra i izuzetno smo fokusirani na razvoj svih segmenata društva. S obzirom na to da je jak privredni sektor uslov za stabilno i razvijeno društvo otvoreni smo i za globalne i za lokalne preduzetničke inicijative. U našem gradu i uslovima koje pružamo uspešno posluju kompanije iz Velike Britanije, Nemačke, Kine, Koreje, Turske, Grčke, Italije, Austrije. Ponosni smo na to što je većina leskovačkih kompanija u poslednjih nekoliko godina proširila proizvodne i prodajne kapacitete, što ste mogli da čujete i pre konferencije na sastanku sa članovima Saveta za razvoj grada.“

Ambasador Irana Rašid Hasanpur pojašnjava da je za sada dogovoreno da se potpiše dokument o bratimljenju Leskovca sa jednim iranskim gradom kako bi sarađivali i međusobno se dogovarali.

„Mi neprekidno putujemo Srbijom, jer je naš prioritet lokalna saradnja. Naši odnosi bi trebalo da se razvijaju na svim poljima, u svim sektorima. U tom pravcu različiti sektori mogu imati veliku ulogu i ne postoji ograničenje u tom pogledu, niti sa srpske niti sa iranske strane. Moje posete su uvek radne i uvek radimo na postizanju dogovora i preuzimanju obaveza, tako da sve ono o čemu smo danas govorili ćemo nastojati da realizujemo.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.