Aleksandar Đurović novi predsednik Skupštine Leskovca

Izvor: Blic, 06.Jun.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Đurović novi predsednik Skupštine Leskovca

Lider leskovačke Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Đurović (49) izabran je danas za predsednika Skupštine grada Leskovca glasovima 54 od ukupno 72 prisutna odbornika.

Đurović je dobio isti broj glasova koliko vladajuća koalicija ima odbornika, koju još čine Srpska napredna stranka (SNS) i Nova Srbija.

- To je velika čast i trudiću se da na što bolji način opravdam vaše poverenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kazao je Đurović posle izbora.

Do kraja dana biće izabran i zamenik i sekretar skupštine, ali i gradonačelnik i zamenik gradonačelnika, kao i 12 članova Gradskog veća.

Za kandidata za funkciju gradonačelnika predložen je dosadašnji prvi čovek grada Goran Cvetanović iz SNS. Za zamenika gradonačelnika predložen je Cvetanovićev stranački kolega Dragan Jovanović, koji je takođe bio na istoj funkciji u prethodnom mandatu.

Skupština broji 75 odbornika ali danas su bila odsutna tri odbornika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.