Izvor: JUGpress.com, 05.Jun.2023, 21:23

„Aktavis Akademija“ četvrta na turniru u Holandiji

LESKOVAC

Košarkaši „Aktavis Akademije“ i ove godine su učestvovala na HNBT turniru u Groningenu u Holandiji, gde se takmiče mladi do 21 godine starosti i osvojili četvrto mesto. Učestvovale su ekipe iz Holandije, Nemačke i Belgije. Ovaj turnir je bio povod da se ponovo okupi najuspešnija generacija „Aktavis Akademije“, momci rođeni 2002/03. i koja je, za ovu priliku, pojačana sa još nekoliko igrača sa juga >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbije. U stručnom štabu „Aktavis akademije“, pored trenera Milana Petrovića i Vladana Stojiljkovića, bio je i Miodrag Kocić, profesor Fakulteta za sport u Nišu i predstavnik Košarkaškog saveza Srbije. Ekipa „Aktavis akademije“ je odlično odigrala prvi deo turnira, ostvarivši sve tri pobede u grupi. Najpre je pobeđena belgijska ekipa „Hugo Akademija“ sa76:63, potom nemački predstavnici „Bajern“ sa 73:57 i „Hamburg“ sa 70:60. U polufinalu rival je bio Nacionalni tim Holandije U21, koji je slavio sa 79:74 posle produžetaka, jer je u regularnom delu bilo 63:63. Trener Vladan Stojiljković kaže da da je u polufinalnoj utakmici selekcija „Aktavis Akademije“ ravnopravno igrala, a u većem delu utakmice bila je i bolja od reprezentacije Holandije U21.

„Vodili smo na poluvremenu i na kraju treće cetvrtine. Bili smo bolji tokom cele utakmice. Ali, sudijski kriterijum je bio malo čudan, da tako kažem. U poslednjoj četvrtini je čitava naša petorka morala da izađe zbog pet faulova. Ali, i pored toga imali smo u produžetku priliku da pobedimo. U svakom slučaju, dobili smo veliki aplauz od holandske publike, neki od gledalaca su nam i rekli smo bili bolji i da smo trebali da pobedimo.“

U utakmici za treće mesto ekipa „Hugo Akademije“ se revanširala za poraz u grupi (68:80) i osvojila treće mesto.

„Posle poraza prethodnog dana, stigao nas je i umor, pa za ovu utakmicu praktično nismo imali snage. Za tri dana odigrali smo pet veoma jakih utakmica, a tri igrača nisu ni igrala zbog povreda. Četvrto mesto na turniru je dobar rezultat“, smatra Stojiljković i dodaje da su kao klub dobili pohvale sa raznih strana za prikazanu igru.

„Ovo je veoma lepo iskustvo za ove mlade i perspektivne košarkaše iz Leskovca i juga Srbije. S obzirom na utisak koji smo ostavili nadam se da ćemo dobiti poziv za učešće i sledeće godine.“ (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.