Agrolider o gajenju malina, jagoda i kupina

Izvor: juGmedia, 17.Feb.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrolider o gajenju malina, jagoda i kupina

LESKOVAC – „Perspektive voćarstva na jugoistoku Sribije“ slogan je pod kojim će, u subotu 20. februara, u hotelu Pašina Česma biti održano IV Savetovanje za poljoprivrednike Agrolider​.

Organizator manifestacije, produkcija emisije za poljoprivrednike Agrozona, najavljuje osam stručnih predavanja i izložbu sredstava za zaštitu i ishranu bilja, poljoprivredne mehanizacije, sistema za navodnjavanje i protivgradnu zaštitu voćnih zasada, sadnog materijala, opreme i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << repromaterijala za voćarsku proizvodnju.

Među predavačima su i najpoznatiji domaći poljoprivredni stručnjaci: prof.dr Zoran Keserović, koji će govoriti o saveremenim tehnologijama u proizvodnji koštičavog i jabučastog voća, i prof.dr Mihailo Nikolić sa temom „Unapređenje proizvodnje maline, kupine i jagode na jugoistoku Srbije“.

Ostala predavanja obuhvatiće teme iz oblasti hemijske zaštite i ishrane voćnih zasada, kao i o standardima u proizvodnji voća za izvoz u Rusiju i zemlje Evropske unije. Na izložbi će učestvovati 25 izlagača.

Urednik emisije Agrozona Goran Tasić kaže da među voćarima vlada veliko interesovanje za predstojeće savetovanje, naročito kod onih koji su tokom poslednje dve godine podigli malinjake.

„Mnogi su posadili malinu, rastu površine pod „običnom“ i šumskom jagodom ali i drugim voćem. Ovakve manifestacije su odlična prilika da poljoprivrednici nauče nešto novo, razmene iskustva sa proizvođačima iz drugih krajeva, dobiju savet od stručnjaka ali i „iskusnijih“ kolega. Očekujemo dobru posetu i to ne samo poljoprivrednika iz leskovačkog kraja, već i voćara iz okoline Niša, Pirota, Prokuplja i Vranja. Pripremili smo im prijatna iznenađenja u vidu poklona“, kaže Goran Tasić.

Pokrovitelj savetovanja je Grad Leskovac, a generalni sponzor firma HOYA V.S. iz Subotice. Manifestacija će biti otvorena za posetioce od 08,30 h.

Inače, ovo je četvrto savetovanje za poljoprivrednike koje organizuje produkcija Agrozona. Prethodna tri Agrolidera bila su posvećena unapređenju plasteničke proizvodnje povrća.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.