AUSTRIJANKA HARA SRBIJOM: Ojadila „Porečje“ iz Vučja za milione evra

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJANKA HARA SRBIJOM: Ojadila „Porečje“ iz Vučja za milione evra

LESKOVAC – Austrijanka Rosi Šmidberger za 11 godina, koliko posluje u Srbiji, dovela je do propasti preko 500 proizvođača malina, a njena firma „K. A. trejding“ ostala je dužna milione gigantu „Porečje“ iz Leskovca, piše Kurir.

Vlasnica austrijske firme „K. A. trejding“ u Srbiju prvi put dolazi 2005. i osniva preduzeće za trgovinu na veliko voćem i povrćem.

Ona godinu-dve pošto otvori firmu uzima voće i uredno isplaćuje dobavljače, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << a onda uzme sav rod i ne plati. Kada je upropastila proizvođače na jugu Srbije, premestila se u zapadnu Srbiju i 2007. u Loznici osnovala preduzeće, „Beri frost“, priča N. S., nekadašnji proizvođač malina, kojeg je, kao i mnoge, ova Austrijanka dovela do prosjačkog štapa.

Sagovornik Kurira navodi da je „Beri frost“ 2015. od proizvođača iz Loznice i Krupnja otkupila oko tri hiljade tona voća, za šta je trebalo da im se isplati oko milion evra.

Nije nam isplaćen ni dinar. Rosi je tražila da se odreknemo 70 odsto potraživanja, pretila nam da će, ukoliko na to ne pristanemo, odvesti firmu u stečaj. Pošto nismo pristali na njene ucene, ona je uz različite mahinacije u roku od samo 15 dana firmu odvela u stečaj, a nas u propast„, objašnjava N. S.

Rosi je posle samo nekoliko meseci otvorila treću firmu – „Rosi organik frut“ i zakupila hladnjače u Ljuboviji i u Ivanjici.

Sve firme Rosi Šmidberger u Srbiji

Firma „K. A. trejding d. o. o. Banja Koviljača“, registrovana za trgovinu na veliko voćem i povrćem 28. 5. 2005. Trenutno u blokadi.

Firma „Beri frost“, registrovana za proizvodnju i trgovinu voćem i povrćem 5. 2. 2007. Firma je u stečaju.

Otvoren „Rosi organik frut“, preduzeće za preradu i konzervisanje voća i povrća 24. 4. 2016.

(Kurir)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

AUSTRIJANKA OJADILA MALINARE ZA MILION EVRA: Uzela im 3.000 tona voća, a nije dala ni dinar!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Nov.2016

Proizvođači malina iz Loznice i Krupnja ističu da im je Rosi Šmidberger otkupila tri hiljade tona voća i da im nije isplatila ni dinara i tako ih dovela do prosjačkog štapa.....SVOJE MALINE BRANI PUŠKOM: Pozvala policiju da joj pomogne, a onda je usledilo neprijatno iznenađenje..Austrijanka...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.