APTIV PAKARD: Grad ustupa oko 6 hektara na zelenoj zoni

Izvor: juGmedia, 23.Apr.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APTIV PAKARD: Grad ustupa oko 6 hektara na zelenoj zoni

Gradski većnici doneli su danas odluku da Elaborat o opradanosti otuđenja građevinskog zemljišta u Zelenoj zoni, za potrebe izgradnje fabrike Aptiv Pakard (Pacard), koje je vlasništvo grada, stavi na javni uvid a konačna odluka biće doneta na sledećoj sednici skupštine grada Leskovca 7 maja.

Ovaj predlog obrazložio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je kazao da se zemljište površine 59.839 metara kvadratnih ustupa na period od 5 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da je investicija Aptiv-a vredna 24 miliona evra, te da će u toj engleskoj kompaniji biti zaposleno najmanje 2000 Leskovčana.

„Ovo je jedna od najvažnijih investicija u poslednjih godinu dana, pa iz tog razloga, nismo ostavili da interes grada bude nezaštićen, tako da je Aptiv dužan da u roku od 45 dana od dana overe ugovora, kao sredstvo obezbeđenja za neispunjenje ili neblagovremeno ispunjenje ugovornih obaveza, gradu preda bezuslovnu bankarsku garanciju na prvi poziv u iznosu od 123.952.299 dinara, koji predstavlja tržišnu vrednost zemljišta, sa periodom važenja od najmanje 5 godina od dana izdavanja bankarske garancije“, istakao je Cvetanović na današnjoj sednici gradskog veća.

Elaboratom je utvrđeno da je opravdano otuđenje zemljišta bez naknade, s obzirom da su projektovani budžetski prihodi grada u iznosu od 300.068.873 dinara, za period od 5 godina od početka realizacije veći od procenjene tržišne vrednosti građevinskog zemljišta za 2,42 puta.

Javni uvid trajaće osam dana od dana objavljivanja Elaborata na oglasnoj tabli Gradske uprave, odnosno Odeljenja za privredu i poljoprivredu, Odeljenja za poslove Skupštine grada i Gradskog veća grada Leskovca i na internet stanici grada www.gradleskovac.org.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Delfiju” zemljište za izgradnju fabrike u Leskovcu bez naknade

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2018

Iako je izgradnja proizvodne hale američke kompanije Delfi uveliko u toku, na današnjoj sednici gradski većnici doneli su odluku da ovaj investitor zemljište od oko 5 hektara u Zelenoj zoni, na kome se podiže fabrika, dobije bez naknade...Prema Elaboratu o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.