APELACIONI SUD: SRBIJA DA PLATI ODŠTETU PORODICI VOJNIKA

Izvor: Kurir, 12.Nov.2010, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APELACIONI SUD: SRBIJA DA PLATI ODŠTETU PORODICI VOJNIKA

BEOGRAD - Apelacioni sud u Nišu odbio je žalbu Ministarstva odbrane i potvrdio prvostepenu presudu od 9. aprila prošle godine nekadašnjeg Opštinskog suda iz Leskovca, kojom je država Srbija obavezana da porodici tragično stradalog vojnika Dragana Kostića iz Užičke Požege plati na ime naknade štete ukupni iznos od oko tri miliona dinara.

U saopštenju Apelacionog suda u Nišu se podseća da je Dragan Kostić stradao 27. avgusta 2004. godine tokom obavljanja stražarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dužnosti u kasarni u Leskovcu, ali da danas, ni posle ekshumacije, nisu rasvetljene odlučujuće okolnosti njegove pogibije.

Nažalost, kako je navedeno u saopštenju, ovu presudu nije dočekao Milijan Kostić, Draganov otac, koji je neumorno tragao za istinom o sinovljevoj pogibiji sve dok ga u tome 15. maja ove godine nije sprečila pogibija u saobraćajnoj nesreći na Zlatiboru, rekao je advokat Predrag Savić, punomoćnik familije Kostić.

- Sa ovom presudom samo je delimično ispravljen deo nepravde učinjen familiji Kostić iz koje su uvek upozoravali da nijedna, pa čak i ovako neoubičajeno visoka nadoknada za srpske uslove, ne može nadomestiti gubitak jedinog sina, istakao je advokat Savić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.