ALER deblokirana posle tri godine

Izvor: juGmedia, 12.Mar.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALER deblokirana posle tri godine

LESKOVAC – Račun Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER) deblokiran je danas, posle višemesečnih aktivnosti i dogovora sa poveriocima, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Prvi čovek ove agencije Bojan Tojaga i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekli su da je Agencija registrovana 9. februara 2010. godine, a da je račun blokiran već 21. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << maja iste godine i na dan deblokade cifra je iznosila 11,1 miliona dinara.

Najveći dug, 9,4 miliona sa kamatom, bio je onaj prema “Jugobanci” za neplaćeni zakup prostorija u kojima se agencija nalazi.

“Zahvaljujući sporazumu koji smo zaključili sa Jugobankom ova institucija se odrekla kamate u iznosu od 3.108.446,00 dinara i povukla rešenje o izvršenju.  Osnovni dug prema Jugobanci ćemo platiti u 4 jednake mesečne rate”, kazao je Cvetanović.

ALER su držali u blokadi i JKP Toplana sa 1,5 miliona dinara, Telekom sa blizu 534 hiljada dinara, Produkt Pečenjevce sa 221 hiljadu dinara i još nekoliko poverilaca, među kojima i zaposleni u agenciji sa preko pet miliona dinara.

radnici agencije i opštinska preduzeća su se odrekla kamate, što je u znatnoj meri smanjilo dug, odnosno, iznos blokade računa.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Gradonačelnik Leskovca zavodi red

Izvor: Politika, 12.Mar.2013

Smanjenjem plata, preporukama, upozorenjima, nalozima i naredbama, prvi čovek grada želi da stane na kraj rasipništvu ..Leskovac – Po dolasku na čelno mesto grada Leskovca 6. novembra, prošle godine, dr Goran Cvetanović stavio je do znanja da neće tolerisati bahatost, rasipništvo, neracionalno...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.