Izvor: JUGpress.com, 02.Maj.2018, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

. . . A onda ti grad obere trud

LESKOVAC

Nevreme, koje je krajem protekle nedelje pogodilo širi region Leskovca, nanelo je jagodarima, čiji se zasadi nalaze između Leskovca i dva Stopanja, potpunu štetu.

Ivan Petković, vlasnik jagodnjaka nešto manjeg od jednog hektara, zabrinuto kaže:

-Nemam još uvek pravu procenu o visini štete. Ono što sam do sada pregledao govori da sam u minusu za 3,5 do 4 miliona dinara. Do ovogodišnje berbe uložio sam nešto više od dva miliona. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Nadam se da će bar polovina od 35 hiljada sadnica, koliko ih ima na ovoj parceli, uspeti da se oporavi do naredne godine. Drugu polovinu ću morati ponovo da zasadim. To će biti novi troškovi, kao i oni za zamenu uništenih folija, koje je trebalo da traju još bar tri godine. Loše su prošle i moje komšije na susednim jagodnjacima. Malo smo se okupili i razgovarali, ali pomoć nam do sada nije ponuđena.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.