12 medalja za mlade Leskovačke kuvare

Izvor: juGmedia, 25.Jun.2018, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12 medalja za mlade Leskovačke kuvare

Učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca osvojili su čak 11 zlatnih i jednu srebrnu medalju među 350 učesnika iz 24 zemalja, na Petom internacionalnom takmičenju kulinara, koje je održano u Nišu od 15. do 18. juna.

Predstavnik nagrađenih učenika Stefan Denčić koji je zlato osvojio pripremajući kotlet lososa sa  sosom od borovnice , kaže da je za njega ovo takmičenje predstavlja jedno neverovatno iskustvo.

„Imali smo samo tri dana da se spremimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ali smo ipak uspeli da osvojimo zlato. Zaista nismo očekivali da je to toliko veliko takmičenje na tom nivou, mene je ocenjivao jedan od najvećih kuvara u evropi Saša Mišić,  i to je za mene bilo neverovatno, tako veliki kuvari, to je velika čast“, ističe mladi kuvar Stefan.

Za nagrađene učenike, prvi čovek grada Goran Cvetanović priredio je danas prijem u Svečanoj sali, kako bi im se na taj način zahvalio što su Leskovac učinili ponosnim i što svojim talentom pružaju nadu u bolje sutra.

 „Ovi učenici su osvajanjem tolikog broja medalja, svoju školu proglasili sveukupnim pobednikom ovog festivala. Želim im da nastave sa dobrim radom, da budu uporni, jer se upornost uvek isplati. Zahvaljujući ovakvim mladim talentovanim obrazovanim ljudima Leskovac šalje lepšu sliku u svetu, a naši učenici su među najboljima i u Evropi“, poručio je u svom obraćanju Cvetanović.

Kulinari su se nadmetali u 11 kulinarskim disciplinama, a o najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža, Saša Mišić, kao i master šefovi iz Izraela, Azerbejdžana, Italije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Grčke i drugih zemalja.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Leskovački srednjoškolci sveukupni pobednik 5. Medjunarodnog gastro festivala

Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2018

LESKOVAC..Učenici srednje Trgovačko-ugostiteljske škole proglašeni su sveukupnim pobednikom i osvojili 12 pojedinačnih medalja na 5. Međunarodnom gastro festivalu u Nišu.....Za njih je danas u Svečanoj sali grada Leskovca organizovan prijem...Oni su u Nišu pripremali specijalitete u 11 različitih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.