Zambija legalizovala proizvodnju i izvoz kanabisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zambija legalizovala proizvodnju i izvoz kanabisa

Zambija je legalizovala proizvodnju i izvoz kanabisa u ekonomske i medicinske svrhe, saopštila je danas portparolka vlade Dora Silija.

U saopštenju nije precizirano da li je legalizovana upotreba kanabisa u medicinske svrhe u Zambiji, prenosi Rojters.

Silija je navela da je odobrenje za izvoz kanabisa izdato na posebnoj sednici vlade 4. decembra.

Južnoafrička država se ovim potezom pridružila zemljama koje su legalizovale ili razmatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << legalizaciju kanabisa do određenog stepena, u trenutku kada se stav prema toj drogi polako menja i rastu investicije u njenu poizvodnju zbog njene dobrobiti za medicinu.

Kako navodi Rojters, motivacija Zambije za legalizaciju kanabisa je veliki fiskalni deficit i rastući teret spoljnog duga.

Spoljni dug Zambije porastao je sa 8,74 milijarde dolara na kraju prošle godine na 10,5 milijardi dolara na kraju ove, što je izazvalo strahovanja da zemlja ide ka dužničkoj krizi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.