Zaharova: SAD vuku konce u formiranju Gvaidove vlade

Izvor: B92, 04.Sep.2019, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: SAD vuku konce u formiranju Gvaidove vlade

Portparolka ruskog MSP Marija Zaharova ocenila je da se u Venecueli pokušava legalizacija dvostruke moći.

Odluka venecuelanskog lidera opozicije Huana Gvaida da formira svoju vladu još je jedan pokušaj da se legalizuje dvostruka moć u zemlji i stvori pseudo-pravna stvarnost, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Predsednik Nacionalne skupštine (Huan) Gvaido >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavio je 29. avgusta formiranje sopstvene vlade, tako je to nazvao, rekla je Zaharova, preneo je TASS.

Prema njenim rečima, nema sumnje ko je orkestrirao Gvaidovo saopštenje.

"Sjedinjene Američke Države koje su shvatile da je njihova šema da koriste silu za svrgavanje venecuelanske legitimne vlade propala, evidentno pokušavaju da zajednički sastave novu strategiju za obnovu demokratije u toj zemlji", kazala je Zaharova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.