ZAKON O LEGALIZACIJI PROLAZI U SKUPŠTINI

Izvor: Kurir, 19.Feb.2011, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAKON O LEGALIZACIJI PROLAZI U SKUPŠTINI

BEOGRAD - Biće legalizacije! Zakon o planiranju i izgradnji bi do kraja februara trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije, a mada ga je Vlada po hitnom postupku pre dve nedelje uputila Parlamentu, retko koji poslanik je stigao da ga podrobno pročita.

BEOGRAD - Biće legalizacije!

Zakon o planiranju i izgradnji bi do kraja februara trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije, a mada ga je Vlada po hitnom postupku pre dve nedelje uputila Parlamentu, retko koji poslanik je stigao da ga podrobno pročita.

Podsećamo, zakon bi konačno trebalo da reši problem divlje gradnje, a socijalno najugroženijim kategorijama omogući da gotovo besplatno legalizuju svoje bespravne objekte. Ipak, Aleksandra Jerkov, zamenica predsednice poslaničke grupe Za evropsku Srbiju, kaže da će glasati za zakon, ali:

- Svakako ćemo podneti amandmane kad je reč o Ligi socijaldemokrata. Zakon pokriva veoma važno područje i izuzetno dobro je planiran. Ipak, napravićemo svoju detaljnu analizu, razmotrićemo amandmane, razgovaraćemo na koji način može da se poboljša. U svakom slučaju, podržaćemo ga.

Radikal Dragan Todorović priznaje da još ne zna sadržinu zakona:

- Moram da ga vidim, ne mogu još da se odredim.

Rade Obradović iz DSS rafalno je reagovao na pomen ovog zakona:

- Nismo ni videli zakon, a to nije prvi put. Verovatno ćemo ga dobiti neposredno pre sednice, ali s obzirom na to kakav je haos napravljen u toj oblasti, ne očekujemo ništa dobro od ove vlade. Ne verujem da zakon nosi boljitak za građane Srbije.

Radenković: U interesu je građana

Dejan Radenković iz SPS jedan je od retkih poslanika koji je već detaljno upoznat s nacrtom zakona:

- Zakon je u interesu socijalno ugroženih građana, i naravno da ćemo ga bezrezervno podržati.  Ovim pravnim aktom pružiće se prilika da više od 700.000 građana reši svoj najveći životni problem, da skoro besplatno legalizuju svoje kuće.

Palma: Podržaćemo

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, nema dilemu:

- Podržaćemo, apsolutno. Svaki dobar zakon koji predlaže vladajuća koalicija, mi ćemo podržati - kaže on.

Pastor: Upoznajemo se

I Balint Pastor, šef poslaničke grupe manjina, ne žuri:

- Još se upoznajemo s tim predlogom. Zasad nemamo definitivan stav o ovom zakonu, ali pošto neće biti na vanrednom zasedanju, imamo još vremena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.