Izvor: S media, 29.Okt.2012, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvaja zakon o legalizaciji iduće nedelje

Ministar gradjevinastva i urbanizma Srbije Velimir Ilić najavio je danas da će Vlada iduće nedelje uvojiti zakon o legalizaciji, a da će set zakona iz oblasti

gradjevinarstva biti u skupštinskoj proceduri tokom jesenjeg zasedanja.

Ilić je na otvaranju 7. Medjunarodnog BELRE sajma i konferencije o investicijama i nekretninama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istakao da je cilj njegovog ministarstva da se dozvole za izgradnju dobijaju za 30 dana, uz što jednostavniju proceduru, i zahvalio je investitorima na dosadašnjem strpljenju.

Ocenio je da će posle izmena Zakona o izgradnji investitori izmirivati finansijske obaveze posle dobijanja upotrebne dozvole, kako bi se omogućilo da mogu da počnu izgradnju i oni koji nisu bogati.

Ilić je dodao da će za izgradnju biti podsticajno i ukidanje plaćanja PDV-a pre realizacije gradjevinskih projekata jer je država odlučila da se taj porez naplaćuje po završenom poslu.

Namera države je, kako je naglasio Ilić, da Srbija postane centar jugoistočne Evrope za investicije i razvoj u oblasti nekretnina.

"Naredne godine počinje izgradnja velikih skladišta za robne rezerve, kao i trgovinskih centara, gde će se zaposliti gradjevinska operativa", kazao je Ilić.



Ilić je danas izjavio i da će Srbija za podršku budžetu u 2013. najverovatnije dobiti milijardu evra od Ruske Federacije.


(Beta)

Foto: Smedia/Beta

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ilić: Iduće nedelje set zakona o gradjevini

Izvor: Beta Video, 29.Okt.2012

BEOGRAD - Ministar gradjevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je danas da će Vlada usvojiti iduće nedelje set zakona iz oblasti gradjevinarstva. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.